Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Berlin Nasıl Bir Yer?

Hasan

New member
Berlin
Almanya’nın başkenti Berlin, altı milyonluk nüfusuyla ülkenin en büyük kentidir. Berlin, köklü bir tarihe sahip olup, mimarisiyle büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Şehre adım attığınız ilk andan itibaren bu büyüye kapılabilir, kendinizi adeta bir masal dünyasına dalmış gibi hissedebilirsiniz. Şehirdeki etnik çeşitlilik, çok yönlü kültür, mükemmel şehir planlaması, artan nüfusa rağmen hissedilen huzurlu yaşam turistik gezinizde dahi sizi etkilemeyi başaracak. Berlin’de yapılacaklar listesi hazırlamadan önce sizin için hazırladığımız mini rehberimize mutlaka göz gezdirin. İşte rehberimiz;

Berlin’e Nasıl Gidilir?

İstanbul, Adana, Ankara, İzmir, Antalya gibi birçok noktadan Berlin’e aktarmalı – aktarmasız uçuş bulunuyor. İstanbul’dan Berlin’e yaklaşık 3 saatte uçmak mümkün. Haftanın her günü uçuş bulabilir, Berlin uçak bileti almakta sorun yaşamazsınız. Webookin.com aracılığıyla Berlin uçak biletlerini görüntüleyebilir, dilediğiniz zamana biletinizi birkaç dakika içerisinde alabilirsiniz.

Berlin Havalimanından Şehir Merkezine Ulaşım

Berlin’de iki havaalanı bulunuyor: Berlin Schonefeld Havalimanı ve Berlin Tegel havalimanı. Türkiye’den Berlin’e gitmek isteyenler için her iki havalimanına da günlük uçuşlar düzenleniyor. Havalimanlarından şehir merkezine ulaşım metro, tren, otobüs, taksi seçenekleri sayesinde kolay bir yapıya sahiptir. Tegel Havalimanı şehir merkezine yakın, Schonefeld ise şehrin güneydoğu sınırında konumlanmıştır. Ancak her iki havaalanı da merkeze ulaşımda zorluk yaşatmıyor.

Berlin Gezilecek Yerler

Berlin’in öne çıkan görülecek yerleri şöyle;

Alman Parlamento Binası: Parlamento binası dışarıdan bakıldığında tarihi ve ihtişamlı bina ama asıl güzelliği kubbesinde gizli. Tamamen camdan oluşan kubbe, binayı görülmeye değer kılıyor. Berlin’e gelen her turistin uğrak yeri olmayı başarıyor.

Müzeler Adası: 5 farklı müzeden oluşan Müze Adası, Spree Nehri üzerinde bir adada kurulmuştur. Adadaki müzeler, ülkenin yerel dokusunu, kültürünü ve tarihini koruyor. Müzeler Adası UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde yer aldığından oldukça ilgi görüyor.

Berlin Katedrali: Berlin’in simgelerinden biri kabul edilen bu katedrali mutlaka görmelisiniz. 1700’lü yıllardan bu yana ayakta kalmayı başarmış olan ihtişamlı yapı, dönemin mimarisini en güzel şekilde temsil ediyor.

Berlin Yeme & İçme

Berlin, kendine has bir yemek kültürüne sahip değildir. Hamburger, sosis, sandviç gibi fas-food ürünlerin çok tüketildiği bir şehirdir. Ancak Almanya genelinde farklı kültürlere ait tatlar bulmak mümkündür. Türklerin yaygın yaşadığı bir ülke olması sebebiyle Berlin dâhil olmak üzere tüm şehirlerinde Türk mutfağından seçme lezzetler sunan Türk restoranlar bulabilirsiniz.

Berlin Gece Hayatı


Yurtdışı uçak bileti alırken gideceğiniz ülkenin gece hayatını merak ediyor, deneyimlemek istiyorsanız eğer Berlin tam size göre bir şehir. Berlin’de sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebileceğiniz, eğlenebileceğiniz mekânlar bulunuyor. Yenilikçi eğlenceye kapılarını aralayan şehir, enerjisiyle müthiş bir eğlence deneyimi sunuyor.
 
Üst