Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları deklare etti: Doğum denetim hapları tarihe karışıyor…

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’de yapılan yeni bir araştırma, doğum denetiminde yeni bir dönemin sinyalcisi olabilir…

ABD’de yer alan Stanford Üniversitesi’ndeki araştırmacılar, her gün doğum denetim hapı kullanmayı tarihe karıştıracak bir metot gerçekleştirdiklerini deklare etti.

Uzmanların ‘umut verici’ olarak tanımladığı yeni yol yardımıyla, her gün doğum denetim hapı kullanmak yerine cinsel ilişkidilk evvel bir hap kullanmak kâfi olacak.

İki tablet halinde hazırlanan ilacın doğum denetimi açısından ‘en güzel aday’ olduğu belirtildi ve “doğurganlığın tepesinde yumurtlamayı bozduğu” bulundu.

Araştırmacılar, hastaların ve tabiplerin yeni bir doğum denetim tekniğinin geliştirilmesiyle ‘oldukça ilgilendiklerini’ söylemiş oldu.

MEVCUT HAPLARIN YAN TESİRLERİ SORUN YARATIYOR

Mevcut doğum denetim hapları, ruh hali değişimleri, mide bulantısı, baş ağrıları üzere yan tesirlere niye olabileceği ve kan pıhtılaşması ve rahim ağzı kanseri üzere hastalık risklerini artırabileceği için birden fazla kişi tarafınca tercih edilmiyor yahut kullanan bireylerin daima şikayetleri ile karşılaşılıyor. Mevcut doğum denetim haplarının her gün kullanılması da bu tesirleri artırmakta kıymete sahip.

Yapılan araştırmalar kararı, 18 ila 35 yaşları içindeki dokuz bayana, luteal dalgalanma sırasında tek seferlik 30 mg ulipristal asetat ve 30 mg meloksikam verildi. Çalışma sırasında, olağan yumurtlama sistemlerini ve luteal dalgalanmalarının ne vakit gerçekleştiğini belirlemek için yaklaşık iki ay boyunca dokuz bayan takip edildi.

YAN TESİRLERİNİN DAHA FAZLA ARAŞTIRILMASI GEREKİYOR

BMJ Cinsel ve Üreme Sıhhati mecmuasında yayınlanan bulgular, bayanların altısında yumurtlamanın bozulduğunu, sekizinin ise eksik yumurtlama için kimi kriterleri karşıladığını ortaya çıkardı.

Araştırmacılar sonuçların ‘umut verici’ olduğunu ve ilaç kombinasyonunun ‘gebe kalma riski en yüksek olduğunda’ yumurtlamayı kesebileceğini öne sürdüler.

aynı vakitte, ilaç kombinasyonunun performansı ve tetikledikleri yan tesirler konusunda daha fazla çalışmaya gereksinim olduğunu belirttiler.

Okumaya devam et...
 
Üst