Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları şokta: 20 günde iki defa Covid-19 bulaştı

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüsü bulaşanların ortadan aylar geçtikten daha sonra yeniden Covid-19’a yakalandıklarına dair haberler hem resmi makamlar birebir vakitte gündelik hayatta duyulmaya başlarken, bir sıhhat çalışanına 20 gün ortasında Delta ve Omicron varyantı bulaştığı ortaya çıktı.

Dünya çapında 6.2 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü ile ilgili tasa yaratan bir açıklama İspanya’dan geldi…

İspanya’da bilim insanları 31 yaşındaki bir sıhhat çalışanının 20 gün ortasında iki kere Covid-19’a yakalandığını ortaya çıkardı. Yapılan incelemeler kararında ismi açıklanmayan bayana Aralık ayının sonunda Delta varyantının bulaştığı, Ocak ayında ise Omicron varyantının bulaştığı açıklandı.

İki enfeksiyon içinde kayıtlara geçen en kısa müddet olduğu belirtilirken uzmanlar, “Bu durum Covid-19 geçirdikten daha sonra, aşılı olsanız bile yine hastalanabileceğinizi gözler önüne seriyor” sözünü kullandı.

İsmi açıklanmayan İspanyol sıhhat çalışanının Delta varyantı bulaştıktan daha sonra önemli bir semptom göstermediği ancak Omicron varyantıyla bir arada öksürük ve yüksek ateş üzere belirtiler gösterdiği açıklandı.

Genç bayanın sıhhat durumu ile ilgili yapılan araştırmayı yürüten Dr. Gemma Recio, “Omicron varyantı evvelki virüsleri alt ederek ya da aşıları yenerek insanlara bulaşabiliyor. Yani bu da şu demek oluyor, Covid-19 geçirdiniz diye tekrar hastalanmayacaksınız diye bir durum kelam konusu değil” dedi.

Tarragona’daki Institut Catala de Salut’da misyonlu bilim insanları buna karşın aşı olanlarda hastalığın daha yavaşça geçtiğini de lisana getirdi.

Okumaya devam et...
 
Üst