Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanları uyardı: Omicron’un yeni varyantı çıktı, her ay bulaşabiliyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları ve uzmanlar, dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsünün en epeyce mutasyona uğrayan tipi Omicron varyantının yeni bir alt çeşidinin ortaya çıktığını duyurdu. Yetkililer, “Yeni virüs ile beşerler güzelleştikten haftalar daha sonra yine Covid-19 olabilecek” ihtarını yaptı.

2019 yılının son haftalarından beri kamuoyunda büyük bir kaygı ve panik yaratan corona virüsü ile ilgili yeni bir açıklama ve ihtar Avustralya’dan geldi… Corona virüsünün en çok mutasyona uğramış tipi olarak bilinen Omicron varyantının BA.5 alt çeşidinin yeni mutasyonlarının oluşabileceğini söyleyen bilim insanları bu yeni çeşit ile hastalığın epeyce daha süratli bir biçimde yayılabileceği öne sürüldü.

Batı Avustralya’nın Sağlıktan Sorumlu Yöneticisi Andrew Robertson, mahallî medyaya açıklamalarda bulundu. Robertson, Covid-19 aşısı olanlarda ya da hastalığı geçirmiş olanlarda belirli bir düzeye kadar bağışıklık sağlandığını söylerken, “Yeni bir Omicron BA.5 varyantı insanlara güzelleştikten birkaç hafta daha sonra bir daha bulaşabilir” dedi.

“ÖNCEKİ OMICRON VARYANTLARINA NAZARAN DAHA BULAŞICI”

Robertson, “Omicron BA.2 bulaştıktan daha sonra uygunlaşan ve 4 hafta daha sonra tekrar hastalanan insanların sayısı giderek artıyor. kimi vakit 6 ile 8 haftaya kadar çıkabiliyor bu mühlet ve ikinci Covid-19’lar çoklukla BA.4 ve BA.5 olabilir” sözünü kullandı.

Bu varyantların epey daha yüksek bulaşıcılık oranları olduğuna dikkat çeken ABD’li bilim insanı David Montefiori de benzeri açıklamalarda bulundu. Duke Üniversitesi Tıp Merkezi’nde bakılırsavli olan Profesör Montefiori, “Bu varyantların baskınlığı artıyor ve bu varyant Omicron’un evvelki versiyonlarına göre fazlaca daha bulaşıcı” tabirini kullandı.

ABD’de Hastalık Denetim ve Tedbire Merkezi’nin bilgilerine nazaran ABD’de mevcut Covid-19 olaylarının yüzde 88.8’i Omicron BA.5 olarak kayıtlara geçiyor.

Okumaya devam et...
 
Üst