Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilim insanlarından müjdeli haber: Kalp krizine karşı birinci sefer tedavi geliştirildi

Leila

Global Mod
Global Mod
İngiltere’de bilim insanları kalp krizi ve kalp durması üzere hadiselerin akabinde kalpteki ziyan goren hücreleri yenilemenin yolunu buldu. Bu sayede milyonlarca kalp krizi olayını engellenebileceği belirtiliyor…

İngiltere’nin esaslı eğitim kurumlarından King’s College London’da yapılan yeni araştırmalar, kalp krizi olayları için umut taşıyor.

King’s College London’da nazaranvli bilim insanları, kalp krizi ve kalp durmasından dolayı ziyan bakılırsan kalp hücrelerini onarmak için mRNA teknolojisinin kullanılabileceğini deklare etti. Milyonlarca kişinin ömrünü kurtaran corona virüsü aşılarında da kullanılan mRNA’nın sağlıklı kalp hücreleri üretmek için kullanılabileceğini buldu.

İngiliz The Times gazetesinde yayımlanan araştırmanın neticelerina nazaran, bilim insanları, bu tedavinin kalp krizi geçirenler için birinci tedavi yolu olacağını da vurguladı.

PFIZER VE MODERNA DA BİREBİR TEKNOLOJİYİ KULLANDI

Pfizer ve Moderna aşılarını oluşturmak için misal bir süratle gelişen teknolojinin kullandığı biliniyor.

Baş araştırmacı Profesör Mauro Giacca şunları söylemiş oldu: “Hepimiz kalbimizde belli sayıda kas hücresiyle doğarız ve bunlar tam olarak da ömür uzunluğu bizimle olan hücrelerdir. Kalp krizinden daha sonra kalbin kendini tamir etme kapasitesi yoktur. Gayemiz, hayatta kalan hücreleri çoğalmaya ikna edebilecek bir tedavi bulmak. Hasarlı bir insan kalbini yenilemek birkaç yıl öncesine kadar bir hayaldi, lakin artık gerçek olabilir.” dedi.

Giacca, “Kalbe mikro RNA enjekte etmek, hayatta kalan kalp hücrelerine ulaşmak ve onların çoğalmasını sağlamak için Pfizer ve Moderna aşılarıyla büsbütün birebir teknolojiyi kullanıyoruz. Yeni hücreler meyyit hücrelerin yerini alacak ve yeni kas dokusuna sahip olacak.” tabirlerinde bulundu.

Bilim insanları, kalpteki hücrelerin yenilenmesinin yanı sıra, kalp krizi sırasında hücrelerin ölmesini durdurmak için de bir tedavi üzerinde çalıştıklarını aktardı. Bilim adamları, yeni RNA (ribonükleik asit) tedavisinin kardiyovasküler tıpta ihtilal yaratabileceğine ve kalp yetmezliğine yanlışsız ilerleyen milyonlarca kalp krizi olayını engelleyebileceğine inanıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst