Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilimsel araştırma: Her sekiz yetişkinden birinin tansiyonu geceleri yükseliyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Araştırmalara bakılırsa, milyonlarca insan farkında olmadan yüksek tansiyondan muzdarip olabilir, şayet kan basınçları geceleri yükseliyorsa…

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, 40 ila 75 yaşları içindeki sekiz şahıstan birinde, akşam hipertansiyonu olduğunu buldu.

Yüksek tansiyona sahip olmak, bir kişinin kalp krizi, felç ve hatta mevt riskini artırır, bilhassa tedavi edilmezse.

Sağlıklı beşerler çoklukla geceleri beden yavaşlayıp uyumaya hazırlanırken kan basıncının düştüğünü görürler.


21 BİN İŞTİRAKÇİ İNCELENDİ

Ancak Daily Mail’de yer alan habere nazaran araştırmacılar, 21.000 iştirakçinin yüzde 15’inde bunun tam karşıtının gerçekleştiğini buldu.

Resmi tavsiyeler ise şu anda hekimlerin hastaları sırf gündüz kan basıncı düzeylerine bakılırsa teşhis etmesini öneriyor.

British Journal of General Practice’de yayınlanan araştırmanın başındaki isim Prof. Lionel Tarassenko, “Kan basıncı 24 saat boyunca döngüsel bir model izler. Olağanda gece uyku sırasında azalır ve uyandıktan daha sonra yükselir. Gündüz kan basıncı ölçümleri kâfi değil” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst