Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bilimsel araştırma: K vitamini Alzheimer’ı önleyebilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Yeni yapılan bir araştırma, K vitamininin demans hastalarında bilişsel düşüşü önleyebileceğini söylüyor.

Suudi Arabistan’daki AlMaarefa Üniversitesi’nden bilim insanları, K vitamininin beyindeki bilişsel bozulmaya karşı müdafaa sağlayabileceğini buldular.

Deher neysel Biyoloji mecmuasında yayınlanan çalışma, K vitamini desteği verilen sıçanlar üzerinde yapıldı. Express’in haberine bakılırsa, 17 aylık çalışmanın sonunda, K vitamini desteği verilen sıçanların bilişsel bozukluk, korku ve depresyon seviyelerinin azaldığı bulundu.

Sıçanlar ayrıyeten, gelişmiş öğrenme yeteneği ve uzamsal hafıza konusunda gelişme gösterdiler.


SONUÇLAR UMUT VERİCİ

Araştırmanın başındaki isim olan Profesör El-Sherbiny, “Vitamin K, yaşlılık periyodunda beyinde yaşlanmaya bağlı davranışsal, fonksiyonel, biyokimyasal ve histopatolojik değişiklikleri engellemede fazlaca umut verici bir tesir gösterdi”

“Yeterli ölçüde zerzevat ve meyve tüketmek, olağan K vitamini düzeylerini korumak için tatmin edicidir. Ancak, tüketilmemesi durumunda doğal kaynakların yerine geçebilecek destekler de mevcuttur” dedi.

K vitamini çoklukla brokoli, domates, bitkisel yağlar, tahıl ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunuyor.

Araştırma grubunda yer alan Dr. Jennifer Bramen ise, sonuçlar hakkında “ihtiyatlı fakat iyimser” olduklarını söylemiş oldu. Bramen, “K vitamini demans hastalarında bilişsel düşüşün önlenmesinde rol oynayabilirken bu büyük ölçüde K vitamininin çeşidine bağlı olacak” dedi.

“Bazı formlar başkalarından daha fazla yahut daha az tesirli olabilir. Sonuç olarak, hangi K vitamini formlarının bunamaya karşı tesirli olduğunu belirlemek için daha fazla deney yapmaya muhtaçlık var” diye ekledi.

Okumaya devam et...
 
Üst