Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bill Gates’ten “yeni salgın” açıklaması

Leila

Global Mod
Global Mod
Microsoft’un kurucu ortağı olan ve son periyotta hayır işlerine yük vererek gündeme gelen Bill Gates, yeni kitabı yayınlanmadan evvel açıklamalarda bulundu. Corona virüsü aşıları aracılığıyla insanlara çip taktığına dair temelsiz tezler bulunan Gates, gelecekte Covid-19 gibisi bir salgın yaşanması durumunda yapılacakları anlattı.

2015 yılında yaptığı konuşmada insanlığın karşısına gelecek devirde salgın hastalıklar çıkabileceğini söyleyen ve o periyotta de pek dikkat çekmeyen açıklamaları Covid-19 ile birlikte gündem olan Microsoft’un kurucularından milyarder iş insanı Bill Gates yeni açıklamalarda bulundu.

Gelecek ay piyasaya çıkacak kitabı, “Sıradaki Pandemiyi Nasıl Engelleriz” öncesinde açıklamalarda bulunan ve yapıtından birtakım kısımları medya kuruluşlarıyla paylaşan Gates, kitabı için ABD’nin önde gelen gazetelerinden New York Times’a “sıradaki pandemi” ile ilgili bilgi verdi.

Gazeteye yazı yazan Gates teknolojiye yatırım yapılması gerektiğini vurgularken, “Eğer bilim insanları daha süratli tedavi biçimleri bulabilseydi, Covid-19 salgını epey daha farklı olurdu. Mevt oranları daha düşük olurdu ve mit ve bilgi kirliliklerinin yayılması hayli daha sıkıntı hale getirilirdi” dedi.

Salgının başında corona virüsünü yenmek için aşının epeyce kritik bir değere sahip olacağını düşündüğünü ve biroldukça sıhhat çalışanının da kendisi üzere düşündüğünü lisana getiren Gates, “Fakat bu biçimde olmadı, tesirli ve inançlı bir Covid-19 aşısı bir yılda ortaya çıktı ancak hastaların hastaneye gitmesini engelleyecek tedavi biçimleri hala hayli az” yorumunu yaptı.

“YİNE DE AŞI OLMAYANLAR VAR…”

Corona virüsüne karşı hap ve ilaçların daha süratli gelmesi gerektiğini söyleyen Gates, “2021’in sonuna yanlışsız bilim insanlarının uğraşları karşılığını buldu ve birfazlaca ilaç geliştirildi. Ama bunlar epeyce geç geldi ve hala biroldukçaları için bunlara erişim hayli güç” tabirini kullandı.

Aşılar kadar ilaçlara da değer verilmesi gerektiğini lisana getiren Gates, aşıların geliştirilmesinin zorlayıcı olduğunu ve ilaçların on binlerce hayatı süratlice kurtarabileceğine dikkat çekti. Gates, “Aşı olsa bile hala güzel ilaçlara muhtaçlığımız var. Covid-19’da gördüğümüz üzere herkes aşı olmayı tercih etmiyor. İlaçlar, hastaneler üstündeki yoğunluğu azaltabilir ve bu sayede olağanda ölmemesi gereken hastalar hayata tutunabilir” tabirini kullandı.

Gates bu sebeple ilaç dalına yatırım yapmaya karar verdiğini söylerken, “Dünya’nın araştırma ve geliştirmeye daha fazla yatırım yapması gerek. Benim vakfım Duke Üniversitesi ile bu biçimde bir mutabakat yaptı. Akademi, sanayi ve en yeni yazılımları bir ortaya getirmek için yatırım gerekiyor. Şayet başarılı olursak, Dünya yeni bir salgınla karşılaşırsa, biz milyonlarca insanın hayatını kurtarabiliriz” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst