19 Haziran Perşembe 2025, 14:34
| Güncellendi 14: 41H.
Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Moncloa altında başlattığı ve Üçüncü Başkan Yardımcısı ve Ekolojik Geçiş Bakanı tarafından yönetilen kriz komitesi Sara Aagesen, Salı günü 28 Nisan karartmasının “otopsisi” nin “otopsisini” ortaya çıkardığını ve her ikisinin de elektrikli sistemin sorumluluğuna neden olan bir başarısızlık zincirine neden olan bir nedene işaret ettiğini ortaya koydu.
Bunlar analiz edilen ana yönlerdir:
Karartmanın nedenleri
Çok faktörlü olay: salınımlar, yanlış atışlar, reaktif emilim eksikliği, negatif fiyatlar
Kritik an
12:32 ve 12:33 arasında büyük nesil kaybı üretildi → çöküş
Olayın doğası
Gerilim kontrolü eksikliği nedeniyle başarısızlık şelalesi
İlk Tetikleyici
Bir güneş tesisinde salınımlar + diğer tesislerden yanıt eksikliği
Karartmanın nedenleri
Reaktif güç dengesinin dengesizliği ve dinamik yanıt eksikliği. Bu bir frekans veya atalet problemi değildi.
Kritik an
12:32:33 Kararsız durum elde edildi, koruma düşme → voltaj sıfır 12:33:24
Olayın doğası
Voltaj olayı, frekans veya siber saldırı değil
İlk Tetikleyici
Kötü koruma ayarlaması ve hızlı reaktif güç kaybı nedeniyle yenilenebilir bir kurulumun ilk atışı
Yönetici yapısal stabiliteye işaret ederken, yönetici bir fotovoltaik tesiste bir “zorla salınım” olarak kaynağın nedeni olarak tanımlar.
Frekans ve gerilim kontrolü
İlk frekans
Kararlı, normal kenar boşlukları içinde. İlgili frekans sapmaları yoktu.
Voltaj kontrolü
Zavallı, birçok bitki PO 7.4'e uymadı. Merkezi kontrol ve üretim yanıtı arasındaki bozukluk → gerginliği yastıklama yeteneği olmadan.
Aktif senkron üretim
Termal/nükleer bakım ve düşük fiyatlar için çok düşük.
Katkı / dağıtım
Birçok jeneratör, talep eksikliği veya zayıf sıkı korumalar nedeniyle istikrara katkıda bulunmadı.
Sonuç
Sistem, garanti edilmeyen hizmetlerin kullanılabilirliğini üstlendi.
İlk frekans
İlgili frekans sapmaları yoktu.
Voltaj kontrolü
Merkezi kontrol ve üretim yanıtı arasındaki bozukluk → gerginliği yastıklama yeteneği olmadan.
Aktif senkron üretim
Yüksek yenilenebilir penetrasyon, dinamik destek kapasitesine sahip çok az üretim.
Katkı / dağıtım
Kötü yapılandırılmış veya otomatik uyum korumaları ile birden fazla tesis tespit edilmiştir.
Sonuç
Sistem, zorunlu ve otomatik mekanizmalar olmadan gönüllü davranışa bağlı olamaz.
Her ikisi de dinamik voltaj kontrolü eksikliğinde çakışır, ancak elektrikli kırmızı rapor daha fazla teknik ayrıntı sağlar ve belirli geleneksel grupların tepkisinde somut arızaları gösterir.
Yenilenebilir enerjilerin rolü
Karışımda yenilenebilir ağırlık
O gün% 56 yenilenebilir, yüksek güneş ve rüzgar zirvesi ile.
Karartmaya yenilenebilir katkı
Yenilenebilir tesislerin bir kısmı yeterli teknik güdü olmadan ateşlendi.
Yenilenebilir enerji tespit edilen sorunlar
Teknik düzenlemelere uyulmaması (PO 7.4), dinamik yanıt eksikliği.
Yenilenebilir malzemelerin bireysel başarısızlıkları
Çok hassas korumalara sahip güneş bitkileri, küçük salınımdan önce ani çıkışlar.
Sonuç
Yenilenebilir enerji kaynakları “pasif yük” olmaya devam edemez, aktif olarak istikrara katılmalıdır.
Yüksek yenilenebilir penetrasyon, düşük talep ve düşük senkron üretim koşulları.
Küçük voltajlara karşı korumalarla bağlantısı kesilen birkaç yenilenebilir enerji artar.
Ağa bağlı bitkilerin düzenleme eksikliği ve teknik izleme.
Etkili denetim olmadan düzenlemelerden hareket eden tesislerin somut örnekleri.
Sonuç
Korumaları, dinamik kontrolü ve yenilenebilir bağlantı koşullarını gözden geçirmek acildir.
Hükümet raporu, Beatriz Corredor tarafından yönetilen grubun rolü hakkında açık bir referansı atlarken, Badajoz eyaletinde bulunan bir fotovoltaik bitki A, 0.6 Hz salınımının olası bir kökeni olarak ve kötü yapılandırılmış korumalardaki arızalar hakkında konuşuyor.
Dördüncü Horary Pazarı
Fiyat sinyalleri (hatta negatif) Değiştirilmiş güneş enerjisi üretimi → voltaj artışı.
Önerilen normatif reformlar
Zorunlu Voltaj Kontrol Hizmeti, Uyumsuzluk, Veri Görünürlüğü.
Depolama ve esneklik
Hızlı depolama ve yastık salınımlarına esnekliği artırmak için gereklidir.
Gözlemlenebilirlik ve benlik tüketimi
Yenilenebilir tesisler ve kendi kendine tüketim için yeni görünürlük modelleri öneriyorlar.
Sonuç
Mevcut pazar tasarımı sistem istikrarını düzgün bir şekilde teşvik etmez.
Dördüncü Horary Pazarı
Omie, ödenmemiş üretimin gönüllü çıktılarına neden olan negatif fiyatlar gösterdi.
İstikrar hizmet pazarlarının oluşturulması, daha fazla otomasyon, zorunlu teknik düzenleme.
Depolama ve esneklik
Otomatik yanıtın yanında stabilite için anahtar depolama ve hibridizasyon.
Gerçek zamanlı olarak gözlemlenebilirlik ve teknik kontrolün iyileştirilmesine güçlü bir vurgu.
Sonuç
İstikrar bireysel ekonomik kararlara bırakılamaz; Acil düzenleyici yeniden tasarım gerektirir.
Yönetici bağımlı kriz komitesi, tekliflerini sistem düzenlemesi ve yönetişim üzerine odaklarken, kırmızı elektrik teklifleri operasyonel ve teknik niteliktedir.
Yorum
Bir Hata Bildir
| Güncellendi 14: 41H.
Ulusal Güvenlik Konseyi'nin Moncloa altında başlattığı ve Üçüncü Başkan Yardımcısı ve Ekolojik Geçiş Bakanı tarafından yönetilen kriz komitesi Sara Aagesen, Salı günü 28 Nisan karartmasının “otopsisi” nin “otopsisini” ortaya çıkardığını ve her ikisinin de elektrikli sistemin sorumluluğuna neden olan bir başarısızlık zincirine neden olan bir nedene işaret ettiğini ortaya koydu.
Bunlar analiz edilen ana yönlerdir:

Karartmanın nedenleri
Çok faktörlü olay: salınımlar, yanlış atışlar, reaktif emilim eksikliği, negatif fiyatlar
Kritik an
12:32 ve 12:33 arasında büyük nesil kaybı üretildi → çöküş
Olayın doğası
Gerilim kontrolü eksikliği nedeniyle başarısızlık şelalesi
İlk Tetikleyici
Bir güneş tesisinde salınımlar + diğer tesislerden yanıt eksikliği

Karartmanın nedenleri
Reaktif güç dengesinin dengesizliği ve dinamik yanıt eksikliği. Bu bir frekans veya atalet problemi değildi.
Kritik an
12:32:33 Kararsız durum elde edildi, koruma düşme → voltaj sıfır 12:33:24
Olayın doğası
Voltaj olayı, frekans veya siber saldırı değil
İlk Tetikleyici
Kötü koruma ayarlaması ve hızlı reaktif güç kaybı nedeniyle yenilenebilir bir kurulumun ilk atışı
Yönetici yapısal stabiliteye işaret ederken, yönetici bir fotovoltaik tesiste bir “zorla salınım” olarak kaynağın nedeni olarak tanımlar.
Frekans ve gerilim kontrolü

İlk frekans
Kararlı, normal kenar boşlukları içinde. İlgili frekans sapmaları yoktu.
Voltaj kontrolü
Zavallı, birçok bitki PO 7.4'e uymadı. Merkezi kontrol ve üretim yanıtı arasındaki bozukluk → gerginliği yastıklama yeteneği olmadan.
Aktif senkron üretim
Termal/nükleer bakım ve düşük fiyatlar için çok düşük.
Katkı / dağıtım
Birçok jeneratör, talep eksikliği veya zayıf sıkı korumalar nedeniyle istikrara katkıda bulunmadı.
Sonuç
Sistem, garanti edilmeyen hizmetlerin kullanılabilirliğini üstlendi.

İlk frekans
İlgili frekans sapmaları yoktu.
Voltaj kontrolü
Merkezi kontrol ve üretim yanıtı arasındaki bozukluk → gerginliği yastıklama yeteneği olmadan.
Aktif senkron üretim
Yüksek yenilenebilir penetrasyon, dinamik destek kapasitesine sahip çok az üretim.
Katkı / dağıtım
Kötü yapılandırılmış veya otomatik uyum korumaları ile birden fazla tesis tespit edilmiştir.
Sonuç
Sistem, zorunlu ve otomatik mekanizmalar olmadan gönüllü davranışa bağlı olamaz.
Her ikisi de dinamik voltaj kontrolü eksikliğinde çakışır, ancak elektrikli kırmızı rapor daha fazla teknik ayrıntı sağlar ve belirli geleneksel grupların tepkisinde somut arızaları gösterir.
Yenilenebilir enerjilerin rolü

O gün% 56 yenilenebilir, yüksek güneş ve rüzgar zirvesi ile.
Yenilenebilir tesislerin bir kısmı yeterli teknik güdü olmadan ateşlendi.
Teknik düzenlemelere uyulmaması (PO 7.4), dinamik yanıt eksikliği.
Çok hassas korumalara sahip güneş bitkileri, küçük salınımdan önce ani çıkışlar.
Sonuç
Yenilenebilir enerji kaynakları “pasif yük” olmaya devam edemez, aktif olarak istikrara katılmalıdır.

Yüksek yenilenebilir penetrasyon, düşük talep ve düşük senkron üretim koşulları.
Küçük voltajlara karşı korumalarla bağlantısı kesilen birkaç yenilenebilir enerji artar.
Ağa bağlı bitkilerin düzenleme eksikliği ve teknik izleme.
Etkili denetim olmadan düzenlemelerden hareket eden tesislerin somut örnekleri.
Sonuç
Korumaları, dinamik kontrolü ve yenilenebilir bağlantı koşullarını gözden geçirmek acildir.
Hükümet raporu, Beatriz Corredor tarafından yönetilen grubun rolü hakkında açık bir referansı atlarken, Badajoz eyaletinde bulunan bir fotovoltaik bitki A, 0.6 Hz salınımının olası bir kökeni olarak ve kötü yapılandırılmış korumalardaki arızalar hakkında konuşuyor.

Dördüncü Horary Pazarı
Fiyat sinyalleri (hatta negatif) Değiştirilmiş güneş enerjisi üretimi → voltaj artışı.
Zorunlu Voltaj Kontrol Hizmeti, Uyumsuzluk, Veri Görünürlüğü.
Depolama ve esneklik
Hızlı depolama ve yastık salınımlarına esnekliği artırmak için gereklidir.
Yenilenebilir tesisler ve kendi kendine tüketim için yeni görünürlük modelleri öneriyorlar.
Sonuç
Mevcut pazar tasarımı sistem istikrarını düzgün bir şekilde teşvik etmez.

Dördüncü Horary Pazarı
Omie, ödenmemiş üretimin gönüllü çıktılarına neden olan negatif fiyatlar gösterdi.
İstikrar hizmet pazarlarının oluşturulması, daha fazla otomasyon, zorunlu teknik düzenleme.
Depolama ve esneklik
Otomatik yanıtın yanında stabilite için anahtar depolama ve hibridizasyon.
Gerçek zamanlı olarak gözlemlenebilirlik ve teknik kontrolün iyileştirilmesine güçlü bir vurgu.
Sonuç
İstikrar bireysel ekonomik kararlara bırakılamaz; Acil düzenleyici yeniden tasarım gerektirir.
Yönetici bağımlı kriz komitesi, tekliflerini sistem düzenlemesi ve yönetişim üzerine odaklarken, kırmızı elektrik teklifleri operasyonel ve teknik niteliktedir.
Yorum
Bir Hata Bildir