Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bir oturuşta bitirenlere Kulüp tadında 5 dizi önerisi

Beykozlu

New member
Dünyaca ünlü online dizi ve sinema izleme platformu Netflix’in büyük ses getiren Türk imali Kulüp dizisi, gündemdeki yerini koruyor.

Başrollerinde Gökçe Bahadır, Barış Arduç ile Salih Bademci’nin yer aldığı ve İstanbul’un 1950’li senelerında geçen Kulüp dizisi, kısa müddet içerisinde hayli seyirciye ulaştı.

Uzun yıllar hapishaniçin çıktıktan daha sonra, bebekken terk etmek zorunda kaldığı kızı Raşel’le bir ortaya gelen Matilda ve etrafındakilerin kıssasını anlatan Kulüp’ün kıssası, izleyenlerin beğenisini kazandı.

Kenan Doğulu ve Sezen Aksu imzası taşıyan bestelerine kadar her şeyi övgülere boğulan dizinin yayınlanan 4 kısımlık ikinci kısmını da bir solukta bitirenler için Kulüp daha sonrası neler izlenebilir listesi hazırladık.

İşte bir oturuşta bitirenlere Kulüp tadında 5 dizi önerisi…

THE MARVELOUS MRS. MAISEL

Ellilerde Türkiye farklı bir gerçeği yaşarken, okyanusun başka tarafında kültürel ihtilallerinin nihayetine ermek üzere olan bir Amerika ve New York özelinde apayrı hayatlar süren Yahudi aileler varmış alışılmış.

Gilmore Girls’ün yaratıcı Amy Sherman-Palladino’nun hayat arkadaşı ve ortağı Daniel Palladino’dan da takviye olarak ortaya çıkardığı The Marvelous Mrs. Maisel, göz boyayan setleri ve gardırobumuzda görmek istediğimiz kostümleriyle Kulüp’ü bir çok hatırlatıyor.

Hem ana karakteri Midge’in aile baskısı ve toplumun bayanlardan ölçüsüz beklentileri altında boğulmasıyla birlikte kendini stand-up yapmak üzere sahneye atışında Kulüp’ün Selim Songür’ünden izler bulabilmek de mümkün.

BACK TO LIFE

Gökçe Bahadır’ın canlandırdığı Matilda’nın mahpustan çıkmasıyla bir arada bütün dünya nasıl sırtına yük olduysa, Britanya metodu kara komedi Back to Life dizisinin ana karakteri Miri’nin de 18 yıllık ceza daha sonrası hayatı, bir çok karanlık başlıyor.

Lakin ‘’Episodes’’ ve ‘’Breeders’’ üzere üretimlerle ismini duyuran Daisy Haggard’ın hem yazıp birebir vakitte başrolünü üstlendiği Back to Life dizisi, bütün gücünü mizahtan alıyor.

İkinci dönemini tamamlayan dizide, istemeden en yakın arkadaşının vefatına sebep olan Miri, geçmişi daima yüzüne vuruldukça bir şeylere tutunmakta ve ömrünü tertibe koymakta kuvvetlik çekerek her gün yeni bir cephede savaşmaya devam ediyor.

PARENTHOOD

Kulüp dizisinde, Matilda’nın kızı Raşel için İsrail’e dönüş biletini kullanmaktan vazgeçen fedakar ebeveyn modelinin bir gibisi, yıllar önce Parenthood dizisinde yaşanmıştı.

‘’Ron Howard’’ sinemasından uyarlanan altı dönemlik Parenthood, yerli dizilerin formüllerine alışkın izleyiciye de hitap ediyor.

Takımında Peter Krause, Lauren Graham, Michael B. Jordan, Miles Heizer, Jonathan Tucker üzere ünlü isimilerin yer aldığı bu üretim, büyük bir aile içerisinde olup bitenleri ele alışıyla yüreklere ateş düşürüyor.

POSE

Kulüp dizisinde her insanın ilgisi çeken konulardan biri de kendi aileni yaratma, kandaşlar yerine tutunacak yeni kaderdaşlar bulabilme meselesi…

Bunun en uygun örneklerinden biri geçmiş kuşağı husus alan ve üç dönemlik macerasını tamamlayan Pose dizisinde de karşımıza çıkıyor.

Ryan Murphy yaratımı Pose dizisinde, LGBTİ+ kimliği bir süs ya da yem olarak değil, tarihteki tektonik değişimin değerli bir modülü olarak kullanılıyor.

HARLOTS

Kulüp dizisinin muvaffakiyetinin altında, hem kamera gerisi hem senaryodaki imzalar tıpkı vakitte başrollerinde birbirinden kıymetli bayanların yer alması yatıyor.

Dizi, eril tahakküme görünürde karşı çıkarak değil fakat kendi kurallarına diz çökmesini dolaylı yoldan sağlayan bir havaya sahip. Bunun en hoş örneklerinden biri de Hulu yapımı Harlots‘ta karşımıza çıkıyor.

18. yüzyıl Londra’sında geçen Harlots, hayatlarını seks personelliği yaparak idame ettiren bayanları husus alıyor. Harlots, aslında tarihin bayanlar için hiç değişmediğini ve erkek hükümran baskının her daim varlığını sürdürdüğünü hatırlatıyor.
 
Üst