Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Birinci adım istasyonları

Leila

Global Mod
Global Mod
Cinsel Sıhhat ve Üreme Sıhhati Hakları (CİSÜ) Platformu tarafınca Adana ve Gaziantep’te gerçekleştirilen çalıştaylarda hijyenik eserlere ve doğum denetim mamüllerine erişim sorunu ile sıhhat çalışanı eksikliklerine dikkat çekildi.

Toplantılarda, çadır kentte yaşayanların hijyenik eserlere ulaşmakta kuvvetlik çektiklerine ve aile planlaması konusunda danışmanlık alamadıklarına dikkat çekilirken Aile Sıhhat Merkezleri’nde (ASM) işçi ve materyal eksikliği sebebiyle kâfi hizmet verilemediği açıklandı. Lisan bariyeri ve kimlik sıkıntılarının göçmenlerin sıhhat hizmetlerini almasında kıymetli bir mahzur oluşturduğu tabir edilirken tasarruf tedbirleri sebebiyle de doğum denetim mamüllerine ulaşılamadığı aktarıldı.

KADIN VE GENÇLİK MÜRACAAT MERKEZLERİ

CİSÜ Platformu Sözcüsü Filiz Kocaboğa, “Danışmanlık verme konusunda kamu ve lokal idareler koordineli halde harekete geçmeli. Belediyelerin bayan müracaat merkezi ve gençlik müşavere merkezi kurarak CSÜS danışmanlığı verebileceğini düşünüyoruz. Bölgede pamuklu hijyenik ped üretimiyle bayanlara istihdam sağlanabilir. Göçmenlerde lisan bariyerini kaldırmak için ASM ve hastanelere daha fazla tercüman takviyesi sağlanmalı. Aile Planlaması’na ait mamüllerin SGK kapsamına alınması da epey yararlı olacaktır” dedi.

İLK ADIM İSTASYONLARI İLE HİZMET HARİTASI

Sağlıklı Hayat Merkezlerinin (SHM) daha yeterli tanıtılması için ASM, muhtarlık, belediyelere ziyaretlerle malzeme bırakılabileceğini kaydeden Kocaboğa, “Halkın verilen CSÜS hizmetlerine dair bilgisi zayıf. ‘İlk adım istasyonları’ kurularak haritalandırma yapılabilir ve kurumlar içindeki bağlantı güçlendirilebilir” dedi. Kocaboğa, “İlk adım istasyonlarında lokal ve göçmen halka daha kolay erişebiliriz, muhtaçlıkları öğrenip ‘ihtiyaç haritası’ çıkarabiliriz ve ‘hizmet haritası’ çıkarabiliriz” diye de ekledi.

Okumaya devam et...
 
Üst