Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

BOE, inşaat teknikerleri ile yurt dışında alınabilecek pozisyonları yayımlıyor.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Resmi Devlet Gazetesi (BOE), bu Salı günü, şirketlerin vatandaşlar tarafından kapsanmayan boş pozisyonları doldurmak için yurtdışından işe alabilecekleri profilleri oluşturan, kapsanması zor meslekler kataloğunu yayınladı.

Bu gazete yayınlandığı şekliyle belge, belirgin bir şekilde teknik nitelikte olmakla birlikte, ilk kez inşaat sektöründen profesyonelleri içermektedir.


Özellikle, liste marangozları ve alüminyum, metal ve PVC montajcılarını içerir; binaların ve evlerin elektrik tesisatçıları; genel olarak elektrik tesisatçıları; ve kamyon vinçleri, sabit vinçler ve mobil vinçlerin sürücü-operatörleri. Sporcular, profesyonel eğitmenler ve yelken endüstrisine odaklanan listedeki en yaygın mesleklere katılan personel.

Sosyal Güvenlik Bakanı José Luis Escrivá, aylardır belirlenen ve hem sendikaların hem de işverenin muhalefetini bulan bir hedefi böylece kapatıyor. Liste, teknik ve uzman personele odaklanan işçi veya ustabaşı gibi ortak pozisyonları içermediğinden, ancak yarı yolda olmasına rağmen nihayet pes eden Yolanda Díaz’ın Çalışma Bakanlığı ile de boşluk açıldı.

Aylarca süren müzakerelerden sonra, her iki bakanlık, işveren sendikası ve işçi örgütleri kısa süre önce üçlü komisyon masasında kesin kataloğun BOE’de yayımlanması için anlaşmaya vardı.

O zamanlar CC OO, “kurumsal sadakatini göstermek için buna karşı çıkmamaya” karar vermesine rağmen, yaklaşık üç milyon işsiz varken dışarıdan işçi getirme şeklindeki bu önlemle anlaşmazlığını zaten dile getirmişti. «İspanya işgücü piyasasında eksiklikler olduğuna inanmıyoruz, aksine bunun belirli işverenler tarafından kullanılan sıradan bir şey olduğuna inanıyoruz. Bazı sektörlerde ücretler, koşullar ve işe alma eksikliği var, “birkaç hafta önce sendikanın Göç Konfederal başkanı ve işsizlerin istihdam edilebilirliğini teşvik etme çağrısında bulunan müzakere masasındaki temsilcisi José Antonio Moreno kınadı.

İşsizlerin eğitilmesi de Ulusal İnşaat Konfederasyonu (CNC) tarafından sıklıkla tekrarlanan bir talep olmuştur. Başkanı Pedro Fernández Alén, dört grubu eğitmek için acil bir plan yapılması çağrısında bulundu: işsizler, kadınlar, gençler ve göçmenler.

Açıldıktan sonra talebin tamamını karşılamak mümkün olmazsa, dışarıdan insanların getirilmesini kolaylaştırmak için bir adım daha atmayı teklif ediyor. Sosyal Güvenlik rakamlarına göre, bir başka yol da İspanya’da 300.000 ila 600.000 arasındaki düzensiz göçmenleri eğitmek olabilir.

Her halükarda gerçek şu ki, inşaatta işgücü ihtiyacı giderek artıyor. CNC işverenleri, her on avroluk Avrupa fonundan yedisi sektördeki projelerle bağlantılı olduğundan, kurtarma planını uygulayabilmek için yaklaşık 700.000 işçiye ihtiyaç duyulacağını tahmin ediyor.
 
Üst