Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Borsa, artışları desteklemek için bankalardan gelecek sonuçları bekliyor.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Euro bölgesinde ve özellikle ABD’de gözlemlenen enflasyondaki gevşeme piyasayı biraz sakinleştirdi. Dünya borsaları, merkez bankalarının bugünden yıl sonuna kadar faiz oranlarını artırmaya devam etmesine rağmen, yükseliş döngüsünün sonunun her zamankinden daha yakın olduğuna dair kanıtlarla rahat bir nefes alıyor.


Bu çerçevede, Ibex-35 Perşembe günü seansı %0,26 artışla 9.478 puana, Pazartesiden bu yana tamamen yeşil ve haftanın son seansının yokluğunda %2,5’lik birikmiş kazançla kapattı.

Acerinox %4’ün üzerinde bir artışla selektife öncülük ederken, onu Solaria (%+2,5) ve Cellnex (%+1,7) izledi. Kâr toplamanın ortasında turizm sektöründeki düşüşleri telafi etmek için yeterli ilerleme, Aena %1,1 düşüşle kırmızı rakamların başında gelirken, onu %0,91 düşüşle Meliá izledi.


Bankalar, kahramanlar



Her halükarda, 9.500 puanlık bariyerin aşılmamış olması, bu Cuma günü Temmuz ayındaki bir başka önemli anla karşı karşıya olan yatırımcıların kafasında hâlâ ihtiyatlılığın olduğunu gösteriyor: kurumsal sonuçlar sezonunun başlangıcı.

Her zamanki gibi, JP Morgan, Wells Fargo ve Citigroup’un gerçek yıldızlar olduğu yeni hesap turunu başlatacaklar büyük ABD bankaları olacak.

Tüm bu kuruluşlar, olası temerrüt risklerine karşı daha yüksek karşılıkların beklendiği yılın son dönemine yönelik vizyonlarını ilerletmenin yanı sıra, Mart ayında Silikon Vadisi Bankası’nın düşüşünden kaynaklanan krizin sona erdiğini yatırımcılara belgelendirmek zorunda kalacaklar. ülkedeki faiz oranlarındaki artıştan daha az bir etki.

Piyasa, verileri beklerken bugünlerde hisse alımlarını sürdürmek için fiyatların gevşemesine güvenmeye devam ediyor. Ancak analistler, Federe Hermes yöneticisinden “enflasyonun ılımlılaştırılması ileriye doğru olumlu bir adım olsa da, hala yapılacak işler var” konusunda ısrar ediyorlar.

“Fed, yakın gelecekte TÜFE’de daha fazla artıştan kaçınmak isteyecektir, bu nedenle gelecek yılın ortasından önce bir gevşeme öngörmüyoruz.” yıl sonundan önce faiz oranlarında bir düşüş.
 
Üst