Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Borsalar ABD’de Federal Rezerv’in beklemedeki artışlarını hızlandırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Son günlerde finansal piyasaları saran güçlü belirsizlik, merkez bankalarının bankacılık krizini durdurmak için ne gerekiyorsa yapacaklarına dair kanıtlar göz önüne alındığında, yatırımcılar arasında bir miktar rahatlamaya yol açıyor. Geçen hafta %6 kaybeden Ibex-35, Pazartesi günü %1,3 toparlandı ve bu Salı günü %2 daha ekleyerek zaman zaman 9.000 puanın üzerine çıktı.


Bankacılık, Banco Sabadell için %6’dan fazla ve CaixaBank, BBVA, Santander, Unicaja ve Bankinter için yaklaşık %5’lik artışlarla kaybedilen zeminin çoğunu geri kazanarak kazançların ana itici gücüdür.

Krizin patlak vermesinden önce seçili olan 9.400 puana ulaşmak için hala kat edilmesi gereken bir yol var. Ancak görünen o ki Atlantik’in en azından bu yakasında sular daha sakin, piyasa Credit Suisse krizinin nedenlerini ve artık tüm odak noktasının yeni bir cankurtaran halatına odaklandığı ABD’deki bölgesel bankaların nedenlerini açıkça ayırt ediyor. Birinci Cumhuriyet Bankası için. On bir büyük ABD bankasından 30.000 milyon dolarlık bir enjeksiyon aldıktan sonra piyasa, JP Morgan’ın sermaye artışı şeklinde başka bir kurtarma planladığını düşünüyor. Ve unvanları bu Salı günü %20 arttı.

Piyasa havası şüphesiz birkaç gün öncesine göre daha olumlu. Ancak finansal alarm ortamı, her açıklamanın ve her kararın Borsayı birkaç saniye içinde yukarı veya aşağı hareket ettirmesine neden olabilir. Bu çerçevede yatırımcılar, Çarşamba günü son zamanların en zor kararlarından birini vermesi gereken Federal Rezerv (Fed) toplantısıyla karşı karşıya.

Analistler, enflasyonu azaltmak için oranı 25 baz puan artırma planlarını sürdüreceğini düşünenler (kriz patlak vermeden önce beklenenin yarısı) ile frene basacağına inananlar arasında her zamankinden daha fazla bölünmüş durumdalar. Ülkedeki bankacılık kargaşasında.

Abrdn’in yöneticileri, Jerome Powell’ın bankacılık sistemini gerektiği gibi desteklemesini sağlarken oranları yükseltmek için denge kuracağını düşünüyor. Ancak şu uyarıda bulunuyorlar: “Faiz oranlarını düşürmeye kendisinin düşündüğünden çok daha yakın olduğunu düşünüyoruz ve piyasa oynaklığı, Fed’in son sıkılaştırmasının eninde sonunda ABD ekonomisini bu yıl resesyona sokacağı yönündeki görüşümüzü güçlendirdi.”


Alakalı haberler







Fed ayrıca, günlerdir kuruma ve Hazine’ye mevcut 250.000 doların üzerindekiler de dahil olmak üzere tüm mevduatları kapsayan yeni bir garanti fonu oluşturması için baskı yapan bölgesel kuruluşların öne sürdüğü olasılık hakkında karar verebilir. belirli bir süre için.

Mutualidad de la Abogacía’nın yatırım direktörü Pedro del Pozo, bu konudaki gelişmeleri beklerken, bu krizin 2008’deki gibi ‘kontrolden çıkacağını’ düşünüyor. On beş yıl önce” diyor.

Silicon Valley Bank ve Credit Suisse’in dahil olduğu ciddi olaya ABD ve İsviçre’nin hızlı tepki vermesi buna güzel bir örnektir: “Yalnızca bir hafta içinde, olabilecek ana sorunu çözmek için temeller atıldı. likidite eksikliği olan bankacılık sistemi içinde üretilebilir ”diyor uzman.

Çarşamba günü Fed ile ne olursa olsun ve son iki gündeki iyimserlik ne olursa olsun, gerçek şu ki, yatırımcı hissiyatı son haftalarda ciddi şekilde zarar gördü. Bank of America’nın fon yöneticileriyle yaptığı son ankete göre, Avrupalı yatırımcıların %31’i artık sistemik bir kredi olayını piyasalar için en büyük risk olarak görüyor, bu oran birkaç hafta önce sadece %8’di. Başka bir bilgi: Enflasyon endişesi %40’tan %25’e düştü ve dokuz aydır ilk kez piyasa baş ağrıları sıralamasında birinci sırayı kaybetti.
 
Üst