Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Borsalar Birinci Cumhuriyet’in kurtarılmasının ardından tereddüt yaşıyor ve merkez bankalarını bekliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bu yükseliş döngüsünün belki de sonuncusu olan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) bu Çarşamba yeni bir faiz artırımına gitmesi beklenen iki günlük toplantısı öncesi küresel finans piyasalarında şüpheler hakim. Yatırımcılar kararı beklerken, Pazartesi günü sektörün bir başka devi JP Morgan Chase tarafından kurtarılan dünyanın lider bankası First Republic Bank’ın düşüşünü de sindirmeye çalışıyor.


Günlerdir açık bir sır olan, son haftalarda bu varlığın maruz kaldığı büyük mevduat kaçışından sonra hızlanan bir operasyonun ardından ihtiyatlılık getirildi. Pazartesi günkü resmi tatilin ve seansa yatay bir başlangıcın ardından, Ibex-35 düşüşlerini %0,8’e hızlandırdı ve 9.200 puanı ciddi bir risk altına soktu.

Repsol ve Telefónica, %2’yi aşan kayıplarla seçicinin ana balastları olarak hareket ediyor, ardından Indra, Cellnex ve Solaria geliyor. Yalnızca Unicaja Banco, IAG, Mapfre, Rovi ve CaixaBank açıkça direniyor.

Yatırımcılar, Birinci Cumhuriyet’in düşüşü ve Fed faiz oranı toplantısının ardından ana aktörler olan bankacılık sektörü unvanlarının gelişimine özel önem veriyor. Şu an için, varlık için en büyük düşüşlerle Santander, Bankinter ve BBVA negatif işlem görüyor. %1’den fazla getiri sağlayan Carlos Torres başkanlığında.

Link Securities analistleri, “Birinci Cumhuriyet’in (FRC-ABD) müdahalesi ve satışı, önceden bildirilen bir ölümün tarihiydi ve bu nedenle ABD borsasının tepkisi gerçeği göz ardı etmek oldu” diye açıklıyor.

Ona göre, bankanın düşüşü bölgesel birimler içinde son olmalıdır. “Korkunun bedava olduğunu ve sosyal ağlar tarafından uzaktan kontrol edilen bir dünyada her an başka bir varlığın başının belaya girebileceğini” kabul etmelerine rağmen.

Kuruluşun kurtarılmasının ardından, JPMorgan Chase CEO’su Jamie Dimon, krizin geçen Mart ayından bu yana ABD bankacılık sistemini vuran aşamasının fiilen çözülmüş sayılabileceğine olan güvenini belirtti. Ülkenin büyük bankalarının üst düzey yöneticileri arasında büyük mali krizden sağ kurtulan tek kişi olan Amerikalı bankacı, analistlerle yaptığı bir konferansta “Krizin bu kısmı sona erdi” dedi.

“Bankacılık sektöründeki güven krizi konusunun önümüzdeki aylarda periyodik olarak yeniden ortaya çıkacağına inandığımız bu konu, kısa vadede yatırımcıların ilgisinin merkez bankalarının eylemlerine, makroekonomiye ve bu nedenle iş sonuçlarında”, Link Menkul Değerler’den ısrar ediyorlar.

Bu çerçevede Fed, tahmin edilebileceği gibi referans oranını %5-%5,25 aralığına yerleştirmek için faiz oranlarında yeni bir artışla bu Çarşamba günü sona erecek iki günlük toplantısına başladı. Para biriminin, en azından bu sürecin hem yavaş da olsa yavaşlamaya devam eden enflasyon hem de ekonomik büyüme üzerindeki etkisini kontrol edene kadar, faiz artırım sürecini de durduracağını açıklaması bekleniyor.

Uzmanlar, “Ayrıca ABD bankacılık sektöründeki gerilimlerin FOMC üyelerini politikalarında temkinli davranmaya yönelteceğine inanıyoruz ve bundan sonra da açıklama ve yorumlarıyla bunu umarız.”


makro zayıflık



Avrupa Merkez Bankası (ECB), durgunluk riskine direnmeye devam etmesine rağmen zayıflık belirtileri gösteren makroekonomik faaliyetin baskısı altında Perşembe günü görevi Fed’den devralacak.

Aynı Çarşamba, PMI endeksinin bir önceki ayın 47,3’ünden 45,8 puana düştüğü Nisan ayında avro bölgesindeki fabrikaların faaliyetindeki bozulma biliniyordu ki bu, verilerin 35 ayın en kötü okumasını temsil ediyor. Hamburg baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, “Bu zayıflık muhtemelen, birçok şirketin tedarik zincirlerini uzun süredir etkileyen gerilimler nedeniyle büyük stoklar yapması ve şimdi ihtiyatlarını aştığını keşfetmesiyle ilgili” diyor. Ticari banka.

Bu anlamda, Nisan ayı imalat anketi, “fazla kapasitenin açık kanıtını” gösteriyor, çünkü yerine getirilmeyi bekleyen siparişler art arda on birinci ayda ve geçen yılın Kasım ayından bu yana en yüksek oranda düşerken, şirketlerin satın alma faaliyetleri de düşüş nedeniyle azaldı. daha düşük üretim ihtiyaçları.

İspanya’da veriler Nisan ayında tekrar daralarak bir önceki aya göre 51,3 puandan 49 puana geriledi. Analistler, yavaşlamanın yeni siparişlerdeki daha fazla düşüşten ve üretimdeki yavaşlamadan kaynaklandığını, bunun da şirketlerin iş yüklerini ayarlamasıyla daha düşük satın alma faaliyetlerine ve daha düşük stoklara yol açtığını söylüyor.

Bu arada hammadde piyasasında Avrupa’da referans gösterilen Brent tipi ham petrolün varili %0,3 düşüşle 79 dolar olurken, ABD Batı Teksas’ı 75 dolar seviyelerinde.
 
Üst