Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bronşiolit Nedir?

Leila

Global Mod
Global Mod
Bronşiolit ve bronşit, çocuklar ve bebeklerde sık görülen akciğer enfeksiyonudur. Akciğerin küçük hava yolunda iltihap ve tıkanıklığa sebep olması ile bebeklerde bronşiolit görülmektedir. Bronşiolit bebeklerde huzursuzluğa ve rahatsızlığa niye olan bir durumdur.

Bronşiolit akciğerlerdeki küçük hava yolu kanallarına (bronşçuklara) virüslerin bulaşması ile oluşur. Bu virüslerin karşılığında bronşçuklarda şişme ve iltihap meydana gelir. Bronşiolit hastalığı çoklukla kış aylarında görülen bir hastalıktır. Bronşiolit, soğuk algınlığı semptomlarına benzeri burun akıntısı, hapşırık üzere belirtiler ile başlar, fakat öksürme hırıltı ve nefes almada zorlanma ile devam eder.

Bebeklerde Bronşiolit Belirtileri Nelerdir?

Burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı yaşanır, öksürme meydana gelir. Bebeğin yavaşça ateşi yükselir, nefes almasında kuvvetlik ve nefes alırken hırıltı sesi meydana gelir. Fazla yiyecek yiyemez, halsiz olduğu için daima uyku halindedir.

Bronşiolit yol açar?

Bronşiolitin en büyük sebebi nezle yahut grip gibisi halde rahatsızlıklara niye olan virüslerdir. Sigara dumanına maruz kalma, hava kirliliği ve bronşların tahriş olması bronşiolite yatkınlık oluşturmaktadır. Ayrıyeten etrafta oluşan toz yahut zehirli gazlara uzun vakit maruz kalınması kronik bronşite niye olmaktadır.

Bronşiolitten Korunma Yolları Nelerdir?

Grip yahut nezle olan erişkin bireyler bebeklerden uzak durmalıdır. Bebeğin bulunduğu ortam sık sık havalandırılmalıdır. Hijyen kurallarına uygun olarak konut her vakit temizlenmelidir. Çok kimyasal ya da esans içeren paklık hususları, yumuşatıcılardan kaçınmak gerekir. Şayet emziren anne grip yahut nezle ise kesinlikle maske takmalıdır. Bebekler uzun vakit kalabalık ortamda kalmamalıdır. Anne sütü pek kıymetli olup, bilhassa birinci 6 ay bebek anne sütü ile beslenmelidir. Bebek sigara dumanına maruz kalmamalıdır. Bebeklerin bulunduğu ortamda parfüm, deodorant gibisi halde kimyasal içerikli unsurlar kullanılmamalıdır. Aileler hastalığa karşı bilinçlendirilmelidir. Çocuklarda kırgınlık yahut halsizlik formunda problemler yaşanıyorsa kreş ve ortak kullanılan alanlarda bulunmamalıdır. Bulaşıcı bir rahatsızlık olduğunda çocuk dinlendirilmelidir ve uzman doktora başvurulmalıdır.

Okumaya devam et...
 
Üst