Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Brüksel, Orange ve MásMóvil’in birleşmesinin “büyük fiyat artışlarına” yol açacağından korkuyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Orange ve MásMóvil arasında kararlaştırılan birleşme, İspanya’daki telekomünikasyon pazarında rekabet sorunlarına yol açabilir ve bu da nihai müşteriler için “büyük fiyat artışlarına” yol açabilir. Bu, Salı günü İspanya’nın mobil ve internet hizmetleri perakende pazarlarındaki ağ operatörlerinin sayısının azalacağından korktuğunu açıklayan Avrupa Komisyonu’ndan gelen uyarıdır.


Bu, operasyonun İspanya’daki ağ hizmet paketleri ile mobil ve sabit geniş bant teklifindeki rekabeti riske atıp atmayacağına karar vermek için geçen Nisan ayında başlatılan derinlemesine bir araştırmanın ardından varılan sonuçtur.

Avrupa Komisyonu Salı günü yaptığı açıklamada, “Rekabetin İspanya pazarında yatırım ve hizmet kalitesinin itici gücü olduğu bir bağlamda, olası maliyet tasarrufları dikkate alındığında bile, beklenen rekabete aykırı etkiler önemlidir.” .

Birleşme İspanya’daki müşteriler tarafından yeni bir lider yaratacak, ancak faturalandırmada ilk sırayı Telefónica almaya devam edecek. Topluluk Yöneticisi tarafından şirketlere gönderilen itiraz beyanında, topluluk hizmetleri, birleşmenin “İspanya pazarındaki etkilenen perakende müşteriler için büyük fiyat artışlarına” yol açabileceği konusundaki endişelerini açıklıyor.

İlgili operatörler, bu Salı günü yayınlanan ‘İtiraz Bildirgesi’ yalnızca “soruşturmanın sonucunun önyargılı olmadığı” standart prosedürün bir parçası olarak planlanan bir adım olduğundan, sürecin sonucunun olumlu olacağına inanıyorlar ve taraflara Komisyonun ‘endişelerine’ resmi olarak yanıt verme fırsatı verir.

Orange ve MásMóvil’den kaynaklar da Brüksel’in toptan satış piyasasına ilişkin değerlendirmelerini geri çekmesini olumlu değerlendiriyor ve “tüketiciler ve şirketler için operasyonun faydalarını Komisyon’a iletmek” için çalışmaya devam edeceklerini duyuruyor. Ona göre, birleşme hem müşteriler için daha fazla seçeneğe hem de azalan yatırım bağlamında İspanya’da 5G ve fiber yatırımlarının artması ve hızlanmasına ve bunun sonucunda dijital gündeme göre 5G’nin konuşlandırılmasındaki gecikmeye fayda sağlayacaktır. AB.


24 milyon mobil müşteri devi



Birleşme anlaşması, beş aylık müzakerelerin ardından geçen yaz kesinleşti. Entegrasyon, 18.600 milyon avro değerinde bir şirketin kurulması anlamına gelecek, ancak operasyon, ona değer vermeye devam eden rekabet otoritelerinin onayına tabiydi. İlk tahminler, en geç 2023’ün ikinci yarısında kapanacağı ve o zamana kadar iki markanın her birinin, karşılık gelen oranları ve ticari özellikleri ile özerk olarak çalışmaya devam edeceği yönünde.

Uygulamada, bu birleşme, İspanya’daki ilk cep telefonu operatörünün faaliyete geçmesi, müşteri sayısı bakımından şimdiye kadar sektörde tarihi lider olan Movistar’ı (Telefónica) geride bırakması ve ‘sorpasso’yu Vodafone’a teyit etmesi anlamına gelecek. üçüncü pozisyonda. CNMC’den alınan verilere göre, Orange ve MásMóvil’in entegrasyonu, Movistar için 16 milyon ve Vodafone için 12,5 milyona kıyasla, 24,5 milyon cep telefonu müşterisi olan bir operatör yaratacak. Telefónica España, gelir ve kârda liderliğini koruyacaktı.

Anlaşma, her iki operatörün operasyonlarının birleşiminin, her ikisinin de aynı ağırlıkta, her birinin %50’şer oranında iştirak edeceği, müştereken yönetilen ve eşit yönetişim haklarına sahip bir ‘ortak girişim’ şeklini alacağını belirtmektedir. Taraflar arasındaki anlaşma, belirli bir süre sonra her iki tarafça kabul edilen belirli koşullar altında bir Halka Arzı (IPO) etkinleştirme hakkını içerir ve söz konusu senaryoda Orange, birleşik varlığın kontrolünü şu fiyata alma seçeneğine sahiptir: Satış için Halka Arz (OPV) dedi.
 
Üst