Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bu yaz indirimli seyahat etmek isteyen gençler bugün kayıt yaptırabilirler

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
17 Haziran 2024 Pazartesi 12:51





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Ulaştırma ve Sürdürülebilir Hareketlilik Bakanlığı, 17 Haziran Pazartesi gününden itibaren gençlerin, yüzde 90'a varan indirimlerle bilet satın almak için kullanmaları gereken kodu almak üzere Bakanlığın web sitesine kaydolabileceklerini duyurdu. 1 Temmuz'da başlayacak ve 30 Eylül'e kadar sürecek olan Yaz Genç Programı'nın bir parçası.

Bakanlık bu hafta sonu yaptığı açıklamada, kaydın ilk biletin satın alınmasından en az 24 saat önce yapılması gerektiğini ve şirketlerin kodun kullanılmasına izin veren gerekli teknolojik değişiklikleri tamamladıktan sonra başlıkların satın alınabileceğini açıkladı.

Daha teknik bir bölümde gençler, Cl@ve sistemi gibi nitelikli elektronik sertifikalar aracılığıyla veya ad ve soyad (DNI veya NIE'de belirtildiği gibi), doğum tarihi ve telefon numarasını girerek kayıt yaptırabilecekler. geçerlilik tarihiyle birlikte DNI veya NIE'nin yanı sıra AB Vatandaşlık Kaydı veya Yabancı Kimlik Kartının (TIE) destek numarasının yanı sıra uyruk ve ikamet edilen belediye.

Programa dahil olan tüm dönem ve tüm ulaşım araçları için geçerli olan kod, DNI veya NIE numarası ve bir dizi karakterden oluşacak ve kullanıcıların cep telefonuna veya e-posta adresine gönderilecektir.


Benzer şekilde Bakanlık, kişiye özel ve devredilemeyen indirim kodunun hileli kullanımının bir yaptırım rejimi gerektirdiği konusunda uyardı: demiryolu taşımacılığında 750 avroya kadar, demiryolu taşımacılığında ise 200 avroya kadar para cezası uygulanabilecek. Otobüs taşımacılığı durumunda, kodun yararlanıcısı yolcuya uymuyorsa, altıdan fazla uygunsuz kullanım biriktiren kullanıcılardan kod geri çekilebilir.

18 İLE 30 YAŞ ARASINDAKİ GENÇLER

Hükümet tarafından toplam 130 milyon avroyla finanse edilen Yaz Gençlik Programı, 18-30 yaş arasındaki kişilerin İspanya ve Avrupa genelinde tren, otobüs ve Interrail ile bazı ulaşım araçlarında %90'a varan indirimlerle seyahat etmesine olanak tanıyacak. 5 Haziran'da Resmi Devlet Gazetesi'nde (BOE) yayınlanan Kraliyet Kanun Hükmünde Kararname'ye göre.

Bu indirimlerden 1 Ocak 1994 ile 31 Aralık 2006 tarihleri arasında doğan, İspanyol veya yabancı uyruklu ve yasal olarak İspanya'da ikamet eden tüm gençler yararlanabilecek.

İndirimler, seyahat tarihi 1 Temmuz 2024 ile 30 Eylül 2024 tarihleri arasında olan bilet fiyatlarına uygulanacak ve en geç 1 Temmuz 2024 tarihine kadar bilet satışına başlanacak, ancak teknik sorun yaşanması halinde operatörler daha sonra da satışa başlayabilecek. Her durumda geriye dönük olarak indirim yapılmasına izin verilmeyecektir.

Planın bütçesi yaklaşık 130 milyon euro olacak: Bunun 55 milyonu otobüse, 75 milyonu ise demiryoluna gidecek.

İndirimler, geleneksel orta mesafeli hizmetler ve eyalet yetkisi altındaki düzenli otobüs yolculukları için %90'dan, tek Avant biletleri ve yüksek hızlı otobüsler için bilet başına maksimum 30 Euro'ya kadar %50'ye kadar değişecek. Renfe aracılığıyla pazarlandığında, Global Esnek Interrail'de 2 ayda 10 günlük indirim.

KONFORLU VE SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIMI TEŞVİK EDİN

Genç Yaz Programının amacı gençler arasında yaz tatili gezilerinde özel araç yerine daha güvenli, güvenilir, konforlu, ekonomik ve sürdürülebilir bir ulaşım aracının kullanılmasını teşvik etmek, aynı zamanda öğrenme ve bağımsızlıklarının geliştirilmesine katkıda bulunmaktır. ve kişisel ilişkileri ve Avrupa duygusunu güçlendirmek.

«Genç Yazın 2024'ün geçen yılın rakamlarını aşacağına ve gençlerimizin ülkeleri hakkındaki bilgilerinin artmasına katkıda bulunacağına, aynı zamanda özerkliklerini ve kişisel ilişkilerini geliştireceğine inanıyoruz. Ulaştırma Bakanı Óscar Puente geçen hafta Bakanlar Kurulu'nun ardından düzenlediği basın toplantısında, seyahat etmek muhtemelen eğitim alan bir insanı en çok zenginleştirebilecek katkılardan biridir” dedi.

Puente, “merkezi yürütme tarafından uygulanan birçok politikada da görüldüğü gibi, gençliğin bu Hükümetin önceliklerinden biri olduğunu” yineledi. Bakan ayrıca, bu belgenin işlemesinin Kraliyet Kanun Hükmünde Kararname mekanizması aracılığıyla yapılacağını, böylece siyasi grupların bunu meclis sürecinden geçtikten sonra onaylayabileceklerini belirtti.

Kraliyet Kanun Hükmünde Kararname, Kraliyet Kanun Hükmünde Kararnamenin yürürlüğe girmesinden itibaren on gün içinde özerk topluluktan talep edilmesi halinde, Katalonya Generalitat'ının yetkisi altındaki Orta Mesafe demiryolu hizmetlerinde finansman indirimleri öngörmektedir. Tahmin, bunun Renfe tarafından diğer özerk topluluklarla yapılan anlaşmalar veya sözleşmeler kapsamında sağlanan diğer orta mesafeli hizmetleri de kapsayacak şekilde genişletileceği yönünde.

2023 YILINDA PROGRAM BAŞARISI

Verano Joven programı, 18 ila 30 yaşları arasındaki 1,13 milyondan fazla gencin yaz aylarında İspanya'yı keşfetmesine olanak sağlayarak ilk edisyonunu büyük bir başarıyla kapattı. 15 Haziran ile 15 Eylül tarihleri arasında toplamda 4 milyon yolculuk kaydedildi; bunların %60'ı demiryoluyla, geri kalanı ise karayoluyla yapıldı.

Bakanın açıkladığı gibi, yalnız seyahat edenlerin %69'u İspanya'da dolaşmak için treni kullanıyor, %51'i ise bunu karayoluyla yapıyor. Buna ek olarak, 16.134 adet Interrail bileti yalnızca gençlerin Avrupa çapında seyahat etmesi için kaydedildi; bu da, 2022'de İspanya'da hem Renfe hem de Interrail.eu web sitesi aracılığıyla ve eski ayrım gözetmeksizin satılan toplam 17.600 bilet sayısına neredeyse ulaşılması anlamına geliyor.





Yorum





Hata bildir
 
Üst