Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bu yıl gelir beyan etmem gerekiyor mu?

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Vergi Dairesi, 3 Nisan'da 2023 mali yılını ilan etmek için Gelir Kampanyası'nı başlatacak. Bazıları ise taslağın onaylanabileceği ilk gün olan Çarşamba günü ilk ilan eden olmaya hazırlanıyor. deklarasyon. Elbette ilk yapmanız gereken beyan etme zorunluluğunuz olup olmadığını bilmek. Bu, çalışmaya başlayan ve Hazine'ye yeni girenlerin olağan sorusudur. Ancak beyan yükümlülüğünün sınırlarının her zaman kontrol edilmesi tavsiye edilir, çünkü bunlar değişebilir veya artabilir. Aslında bu Gelir Kampanyası'nın iki temel yeni özelliği var: Birincisi, gelir düzeyi ne olursa olsun tüm serbest meslek sahibi çalışanların beyanname vermesi gerekiyor. Bunun nedeni, serbest meslek sahiplerinin gerçek gelirine dayalı yeni katkı sistemidir. Hazine, katkıların düzenlenmesini gerçekleştirmek için gerekli tüm vergi bilgilerini Sosyal Güvenliğe sağlamalıdır ve aynı zamanda kişisel gelir vergisi beyannamesini doldururken hesaplar ayarlanır ve iade edilebilir.


İkinci yenilik ise, yıl içinde iki veya daha fazla ödeyiciniz olduğunda beyan etmeniz gereken eşiğin bu yıl uzatılmış olmasıdır: bu sınır yılda 14.000 Euro'dan 15.000 Euro'ya çıkmıştır. Ancak ikinci veya geri kalan ödeme yapanların gelirinin yıl içinde 1.500 avroyu aşması durumunda beyan edilmesi gerekecek.

Yalnızca tek bir ödeyiciye sahip olan çalışan işçiler veya emeklilerin, işten veya emeklilikten elde ettikleri gelir yılda 22.000 Euro'yu aştığında beyanname vermeleri gerekmektedir. Bu rakam bir önceki yıla göre değişmedi.

Beyan etmek zorunda olup olmadığınızı bilmek için, her gelirin geldiği kaynağı hesaba katmalısınız: işten elde edilen gelir, sermayeden elde edilen gelir (taşınır veya gayrimenkul), sermaye kazançları, ekonomik faaliyetlerden elde edilen gelir; ve yıl içinde elde ettiğiniz gelirlerin her birinin tutarı.


Her halükarda, Hazine'den geri ödeme alma hakkınız olması durumunda, yükümlü olmasanız bile beyannamenin simülasyonunun yapılması tavsiye edilir.
 
Üst