Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Büyük şirketlerde maaşlar Mayıs’ta %4,8 ve istihdam %3,4 arttı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Büyük şirketlerin mevsimsel ve takvim değişimleri için düzeltilmiş ve söndürülmüş toplam satışları Mayıs’ta yüzde 1,1 artarken, çalışan sayısı yüzde 3,4 ve ortalama brüt getiri olarak ölçülen işçi ücretleri yüzde 4,8 arttı.


Vergi Dairesi’nin yayımladığı “Büyük şirketlerde satış, istihdam ve maaşlar” istatistiklerine göre, büyük şirketlerin toplam satışları Mayıs ayında yüzde 1,1 oranında artarak geçen aya benzer bir büyüme kaydetti ve bu büyümedeki yavaşlamanın devam ettiğini gösteriyor. yılın başından beri gözlemlenen bir durumdur.

Mayıs ayında yurt içi satışlardaki artış, ihracatın olumsuz sonuçlarıyla sınırlı kaldı. Özellikle yurt içi satışlar Mayıs’ta yüzde 2,1 artarak Nisan’daki yüzde 0,9’un üzerine çıktı.


satış ve tüketim



Hem tüketici hem de sermaye satışları bir önceki aya göre biraz daha fazla arttı. Ancak, ilki ikincisine göre (yüzde 20,2) çok daha ılımlı bir oranda (yüzde 1,2) bunu yaptı. Onun tarafında, ekipman ve yazılımla ilgili satışlar yüzde 22 artarak Nisan ayına göre daha az arttı, ancak beş aydır yüzde 15’in üzerinde. İnşaat ise Şubat ayından bu yana gözlemlenen büyümeyi pekiştirerek yüzde 15,8’e yükseldi.

Buna karşılık ihracat, Mayıs ayında yüzde 2,3 düşüş kaydetti ve bu, Şubat 2021’den bu yana ilk olumsuz veri. Hedefleri ile ilgili olarak, AB’ye yönelik ihracatlar, üçüncü ülkeye satışların yaşadığı düşüşe kıyasla hala ürkek bir ilerleme gösteriyor (yüzde 0,4). ülkeler (yüzde -5,2).


maaş güncellemesi



İstihdama ilişkin olarak, maaşlı istihdamın mali bir göstergesi olan çalışma geliri alanların sayısındaki artış, bir önceki aya göre biraz daha az dinamik bir davranış sergiledi — Nisan’daki yüzde 3,6’ya kıyasla Mayıs’ta yüzde 3,4 –.

Kendi payına, ortalama brüt getiri, önceki aylardakine benzer bir büyüklükteki genişlemeci tonunu (yüzde 4,8) korudu — yılın tamamı için artış yüzde 4,9’dur. Bu gelişme, son iki yılın genel fiyat seviyesindeki artışlara daha az yoğunlukla ve belirli bir gecikmeyle yanıt veren maaş incelemelerinin kademeli olarak dahil edilmesiyle tutarlıdır.
 
Üst