Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Büyük şirketlerde maaşlar yılbaşında yüzde 5 arttı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Büyük İspanyol şirketlerindeki ortalama ücretler, işverenler ve sendikalar tarafından bu hafta varılana benzer bir ücret anlaşması bekleyen iş faaliyetlerinin büyük bir bölümünde olanlardan bağımsız olarak kendi artış yollarını izliyor. Vergi Dairesi tarafından bu Cuma günü yayınlanan verilere göre, geçen Mart ayına kadar bu şirketlerin şablonlarındaki bu maaş kategorisi ortalama %5 arttı.


Ülkedeki küçük tedarikçilerle yaptıkları traktör etkisinden dolayı tüm faaliyetlerin termometresi olmasına rağmen bu firmaların röntgenini gösteren sözde ‘Büyük firmalarda satış, istihdam ve ücretler’ raporu, şuna işaret ediyor: emek geliri alanların sayısındaki artış Mart ayında %3,8 artışla olumlu bir davranış sergiledi, bu durumda 2022 grevinden etkilenmedi. Aynı şekilde ilk çeyreği de %3,4 artışla kapattı, istihdam yaratma oranında bir miktar istikrarı teyit eden bir önceki çeyreğinkiyle aynı.

Mart ayında ortalama brüt getiri ise bir önceki aya göre %4,8’lik artışını sürdürdü. Birikmiş ilk çeyrekte, maaş artışının %5 olduğu tahmin edilmektedir; bu, son iki yılın genel fiyat seviyesindeki artışların kademeli olarak ve daha az yoğunlukla maaş incelemelerine kademeli olarak dahil edilmesini yansıtan bir gelişmedir.

V İstihdam ve Toplu Pazarlık Sözleşmesi (AENC), 2023 ile 2025 yılları arasında üç yıla yayılmış %10’luk bir maaş artışını içeriyor. Diğer konuların yanı sıra, 2023 için %4’lük ve 2024 ile 2025 için %3’lük bir maaş artışı kararlaştırıldı. Aralık ayı için yıllar arası TÜFE’nin kararlaştırılanı aşması durumunda buna %1’e kadar ek bir inceleme maddesi eklenir.


Faturalandırmada geri tepme



Öte yandan, büyük şirketlerin üç aylık satış seti, bir önceki çeyreğin neredeyse bir puan üzerinde, %4’lük bir büyümeye işaret ediyor. Sadece Mart ayında bu ticari işlemler Şubat ayında kaydedilen oranın altı puan üzerinde %8 arttı. Vergi Dairesi tarafından açıklandığı üzere, bu güçlü artış, büyük ölçüde Mart 2022’deki ulaşım grevinin neden olduğu olumsuz etkinin bir sonucudur.

Yurt içi satışlar çeyrekte %3,5 ve Mart’ta %7,2 artarak, söz konusu grevin bir sonucu olarak Şubat ayına göre çok daha yüksek bir rakam oldu. Her halükarda, aylık oranı, önceki iki aylık daralmanın ardından güçlü bir yükseliş (%3,5) gösteriyor.

Şirketlerin faaliyetleri, özellikle ihracat seviyelerinde güçlü bir dinamizm göstermektedir.

Hedeflerine bağlı olarak, bu operasyonların Mart ayındaki gelişimi oldukça homojendi. Bir yandan geçen ayki olumsuz verilerin ardından toparlanan tüketici satışları %4,8 artarken, diğer yandan sermaye satışları %22,6 oranına ulaştı.

İkincisini kırmak, tüm bileşenlerinin çok olumlu bir performansı vardı. Ekipman ve yazılım hisseleri %32,2’lik bir oran kaydederken, inşaat %2,6’lık artışla pozitif kaldı.

İhracat, çeyrekte %5,4 ve Mart’ta %10,3 artarak Şubat ayında kaydedilenden neredeyse sekiz puan daha fazla arttı. Vergi Dairesi’ne göre bu sonuç, iki bileşeninin gösterdiği profili yansıtıyordu, ancak Avrupa Birliği’ne yönelik olanlar üçüncü ülkelere yapılan satışlardan daha güçlüydü (çeyrekte %6 ve Mart’ta %12,9). çeyreğinde %4,8, Mart ayında ise %7,1 arttı.
 
Üst