Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Bunlar, Hazinenin Gelir Kampanyası kapsamında 65 yaş üstü kişilere yardım sağlayacağı 500 küçük belediyedir.

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Vergi Dairesi, 2023 mali yılına ait Gelir Vergisi beyannamesinin sunulması için 65 yaş üstü kişilere yardım hizmeti sağlayacak 500'den fazla küçük belediyenin listesini bu Cuma günü yayınladı. Bu özel plan 65 yaş üstü kişilere yöneliktir. Beyanname hazırlama hizmeti veren Vergi Dairesi, özerk topluluk veya belediye meclisi ofislerinin bulunmadığı bu küçük belediyelerde vergi ikametgahınız bulunan 13-15 yaş arası kişilerin başvuruları 7 Mayıs'ta başlayacak ve 29 Nisan'dan itibaren randevu alınabilecek.


Bu belediyelerde, belediye meclislerinin sağladığı işbirliği ve teknik imkanlar sayesinde, randevu alan 65 yaş üstü kişilere, Vergi Dairesi personeli tarafından video yardımı yoluyla yardımcı olunacak ve böylece diğer herkesle aynı kişisel ilgiyi görecekler. diğer vergi mükellefleri tarafından, ancak belediyenizin sağladığı imkanlardan yararlanarak ve dolayısıyla en yakın olağan bakım noktasına gitmenize gerek kalmadan.

Bu 500 belediyeden 400'ü kendi sakinlerine ve civar kasabalarda yaşayanlara hizmet verecek. Örneğin Casavieja belediyesinde (Ávila), o kasabadaki ve Mijares'teki 65 yaş üstü kişilere hizmet sunulacak.

Planda yer alan belediyelerde poster ve broşürler aracılığıyla yaygınlaştırılacak bu özel planla Vergi Dairesi, her hizmete ve her anın kullanılabilirliğine bağlı olarak tüm müşteri hizmetleri yöntemlerini birleştiren bir vatandaş yardım modeli geliştirmeyi amaçlıyor. Yaşlılar ve Emekliler Platformu ile imzalanan protokol doğrultusunda yaşlı grubuna yönelik özel bir hassasiyetin sürdürülmesi.


Vergi Dairesi, 7 Mayıs – 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında vergi mükellefinin beyanını telefonla hazırlayabilecek, ancak randevu talebi 29 Nisan – 28 Haziran tarihleri arasında yapılabilecek.

Vergi Dairesi, 7 Mayıs'ta 'Sizi Arıyoruz' planını 29 Nisan'dan itibaren randevu talebiyle başlatacak. İdari ofislerde beyannamelerin hazırlanması 3 Haziran – 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında – 29 Mayıs – 28 Haziran tarihleri arasında randevu talebiyle – yapılacak.

Beyannamelerin tevdi ve iadesi için süre 1 Temmuz'da sona erecek, otomatik ödemeli beyannameler için ise son tarih 26 Haziran'da sona erecek.

Vergi Dairesi, 2023 Gelir Kampanyası'na bir önceki yıla göre yüzde 12,2 artışla 18 milyar 908 milyon euro girmeyi planlarken, vergi mükelleflerine iade edilecek tutar ise yüzde 1,8 daha düşük bir rakamla 11 milyar 650 milyon euro olacak.

Bu kişisel gelir vergisi kampanyasında bir önceki yıla göre %1,2 artışla toplam 23.281.000 beyanname verilmesi bekleniyor. Bu toplamın 14,6 milyonunun geri ödeme almaya hak kazanması bekleniyor; bu da geçen yıla göre %3 daha az.
 
Üst