Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Calviño, İspanya’nın bu yıl için planlanan kamu borcu ihracını 5 milyar dolar azaltacağının garantisini verdi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
16 Ekim 2023 Pazartesi, 14:58.


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Birinci Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Bakanı Nadia Calviño, İspanya’nın “açık ve borcu azaltma taahhütlerini rahatlıkla yerine getirdiğini” vurguluyor. Dün ülke, bu yıl için ekonomik tahminleri yukarı doğru (%2,4’e kadar) revize eden ve gelecek yıl için tahminleri %2’ye düşüren 2024 bütçe planını sundu. Calviño, “İspanya ekonomisinin iyi performansı, 2023 için planlanan borç ihracını 5 milyar euro azaltacağımızı duyurmamıza olanak tanıyor.” dedi.


Bakan, İspanyol ekonomisinin bu yıl “iyi bir hızda” ilerlemeye devam edeceğine dair güvence verdi; bu, ülkenin borcunu 2023’te yüzde 110’un altına düşürmesine ve gelecek yıl kamu açığını yüzde 3’te tutmasına olanak tanıyacak. Calviño’ya göre İspanya, jeopolitik gerilimlere ve faiz oranlarındaki yükselişe (şu anda %4,5) rağmen kendisini Avrupa ekonomisinin itici güçlerinden biri olarak kabul ettirdi. Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) para politikasının sıkılaşması, Ukrayna’daki savaş ve İsrail ile Filistin’deki istikrarsızlık yurt içi ekonomi için temel risk olmaya devam ediyor.

Bu bağlamda, Avro Bölgesi Ekonomi Bakanları mali kurallardaki reformu görüşmek üzere bu Pazartesi Lüksemburg’da bir araya geliyor. Bu konu yarın Yirmi Yediler düzeyinde de ele alınacak ve Avrupa Konseyi’nin İspanya başkanlığı, Kasım ayında bir yasa metni üzerinde anlaşmaya varmak için siyasi müzakereleri ilerletmeyi umuyor. «Teknik ve politik çalışma sürekli olmuştur. Reformun gelecek yıl yürürlüğe girmesi için Kasım ayında müzakerelerin son aşamasına geçmeyi umuyorum.” diye vurguladı Calviño.






Yorum





Hata bildir
 
Üst