Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Calviño, Suudilerin Telefónica’ya girişi konusundaki çatışmasında Díaz’a yanıt veriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümetin birinci başkan yardımcısı ve Ekonomi Bakanı vekili Nadia Calviño, bu Cumartesi günü ikinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz’ın Telefónica’nın %9,9’unun Suudi STC tarafından satın alınmasının durdurulması yönündeki talebine yanıt verdi. Bu, iki bakan arasındaki sayısız karşılaşmadır. Bu durumda Calviño, G20 zirvesine katıldığı Yeni Delhi’den “İspanya’nın stratejik çıkarlarının korunmasını garanti altına almak için gerekli tüm mekanizmaların uygulanacağını” söyledi. Díaz dün, Ekonomi Bakanı vekiline bu operasyonu reddettiğini bildirdiğini ve onu Hükümetin “buna rıza gösteremeyeceği” konusunda uyardığını söyledi.


Calviño, kendisi ile Sumar lideri arasındaki “fikir alışverişi” hakkında yorum yapmayı reddetti, ancak İspanya’nın bu operasyonu “maksimum titizlikle” analiz edecek “ciddi bir ülke” olduğunu vurguladı. “Yapacağımız şey bu; operasyonu son derece titizlikle analiz etmek. “Ülkenin ve bu stratejik şirketin genel çıkarlarını korumak için uygun kararları alacağız ve uygun mekanizmaları devreye sokacağız” dedi.

Ekonomi bakanı, Telefónica’nın “İspanya’nın savunması ve güvenliğinde” sahip olduğu “stratejik rolün” dikkate alınacağına dair güvence verdi, ancak aynı zamanda “ülkemizin ekonomik büyümesi ve teknolojik modernizasyonu için yabancı yatırımın çok önemli olduğunu” da vurguladı. ».

Suudi veliaht prens de G20 zirvesinde ama Calviño’ya göre Suudi grup STC’nin İspanyol çokuluslu şirketine giriş operasyonu hakkında onunla konuşma fırsatı bulamadı. Onu “hemen bilgilendiren” kişi, kendi ifadesiyle, Telefónica’nın başkanı José María Álvarez Pallete’dir.

Suudi grup STC’nin Telefónica’nın ilk hissedarı olması, ikinci başkan yardımcısı ve Çalışma Bakanı vekili Yolanda Díaz ile birinci başkan yardımcısı ve Ekonomi Bakanı vekili Nadia Calviño arasında yeni bir savaş başlattı. Díaz, Hükümetin operasyonun devam etmesine “rıza veremeyeceğini” düşünüyor. “Benim fikrim bu operasyonun devam etmesine izin veremeyiz. Bunu, görevdeki Hükümetin ekonomiden sorumlu başkan yardımcısına bu şekilde gönderdim ve bunu bu şekilde savunacağım, “dedi Díaz bu Cuma. «Telefónica ülkemiz için stratejik bir şirkettir. Ve böylesine stratejik bir şirket olarak ve hayatımızdaki en önemli şeyin, yani verinin yönetimiyle, bu operasyonun devam etmesine izin veremeyeceğimizi düşünüyorum” diye vurguladı. Díaz’ın Calviño ile daha önceki çatışmalarının çoğunda, çalışma reformunda olduğu gibi ilki kazandı.

Gün geçtikçe hükümetin bir kısmının üslubu sertleşiyor ve operasyona ilişkin endişeleri artıyor. Savunma Bakanı Vekili Margarita Robles Cuma günü yaptığı açıklamada, STC’nin İspanyol telekomünikasyon operatörünün %9,9’unu devralarak ilk hissedarı olmayı planladığı operasyonu “çok titiz” bir şekilde inceleyeceği konusunda uyardı. Bakan Robles’in müdahalesi önemsiz değil çünkü Telefónica ağlar, sistemler veya siber güvenlik açısından Savunma açısından kilit bir şirket ve dahası ülke için stratejik bir sektörde yer alıyor. Dolayısıyla Robles, açıklamalarında yarım yamalak önlem almamış: “Bizim için öncelik, ulusal savunmanın her zaman mutlak şekilde korunmasıdır.” “Tam da savunmayı etkileyebilecek yabancı yatırımlar söz konusu olduğunda İspanya’nın çok katı olmasını istediği düzenlemeler. “ve güvenliğe” dedi Robles.
 
Üst