Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Castilla y Leon’daki ticari iflaslar Haziran’a kadar %59 arttı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Castilla y León tarafından hazırlanan bir rapora göre, yılın ilk yarısında 104 iflas süreci kaydetti ve bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 59’luk bir artışı temsil ediyor. Ical’ın erişimi olan Informa D&B.


Bu altı aydaki toplam prosedür sayısının, yarışmalar geçen yıla göre yüzde 94,59 daha fazla. Ayrıca, Castilla y León’da mikro işletmeler için altı yeniden yapılandırma planı ve dört özel prosedür tescil edilmiştir. Bu arada, yüzde 14’lük bir düşüşü temsil eden 744 tasfiye kaydedilirken, ulusal düzeyde 16.443 (yüzde -3,75) oldu.


sektörler



İnşaat ve gayrimenkul faaliyetleri ve ticaret, sırasıyla 17 ve 30 iflas ve 177 ve 171 tasfiye ile Castilla y León’daki iflas ve tasfiyelerde başı çekiyor. Yeniden yapılanma planları ticaret, konaklama, iletişim, ticari hizmetler ve iki sanayide yer almaktadır ve özel prosedürler sanayi ve konaklama arasında eşit olarak bölünmüştür.

İllere göre, Valladolid her durumda 20 ve 227 ile iflas ve tasfiye sayılarında başı çekiyor. Ayrıca, Burgos gibi yeniden yapılanma planlarından ikisini de ekler. Özel prosedürler Valladolid, Salamanca’da ve ikisi León’da bulunmaktadır.

Bölgesel düzeyde, Katalonya, her bir vakada 915 ve 54 ile yılın ilk yarısında en fazla iflas ve yeniden yapılandırma sürecinin yaşandığı topluluk oldu. Ondan sonra, 502 ile iflas eden Valencia ve 33 ile yeniden yapılandırma planları olan Madrid. Üçü arasında, Ocak ayından bu yana kaydedilen tüm iflasların yüzde 60’ını oluşturuyorlar. Madrid, Katalonya’nın 12’sinin çok üzerinde, 34, bu altı ay boyunca en özel prosedürleri kaydeden özerk bölge oldu.


ulusal rakamlar



Ulusal düzeyde, 3.467 iflas davası ve 16.443 tasfiye kaydedildi. Bu dönemde başlatılan iflas işlemlerinin yüzde 91,5’i iflaslara karşılık gelirken, 3 bin 172’si yeniden yapılanma planları 196’ya ulaştı ve 99 özel işlem de tescillendi.

Böylece birikmiş iflas sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 0,6 azaldı. Tüm iflas işlemleri, yeniden yapılanma planları ve özel usullerin Kanun’un yeni rakamları olduğunu dikkate alırsak, bu rakam geçen yılın yüzde 9 üzerinde olurken, tasfiyeler yüzde 4 oranında azalıyor.
 
Üst