Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CC OO işten çıkarılmayı durdurmak için asgari tazminat için mücadele edecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İşten çıkarma, yarı zamanlı istihdam ve çalışma saatlerinin azaltılması, bu yeni yasama organı için sendikaların üç büyük beygir gücü olacak. CC OO genel sekreteri Unai Sordo, yakın zamanda UGT mevkidaşı Pepe Álvarez’in dile getirdiği zorluklara katıldı ve işten çıkarma rejiminin değiştirilmesini savundu. Ve daha da ileri giderek yeni Hükümete sunulacak üç öneriyi ileri sürdü: Haksız işten çıkarmalarda işe iade seçeneğinin değiştirilmesi, karar verenin şirket değil işçi olması, işlem maaşlarının geri alınması ve fesih için asgari tazminatın uygulanması. Şu anda mevcut olan sözleşmenin ötesinde, yalnızca işçinin kıdemine dayalı bir sözleşme.


Perşembe günü basınla birlikte düzenlediği kahvaltıda, “Ay sonunda kötü işten çıkarma alışkanlığına son verecek kadar caydırıcı bir asgari tazminatın olmasını istiyoruz” dedi. Bu, hem kendilerinin hem de UGT’nin haksız işten çıkarma tazminatının artırılması gerektiğini kınayan talebine henüz yanıt vermeyen Avrupa Hakları Komitesi’nin kararını bekleyen CC OO’nun en büyük zorluklarından biri olacak çünkü. çok ucuz. Sendika, tazminat elde etmek ve haksız işten çıkarma uygulamalarını caydırmak için yeterli miktarda olması amacıyla, işçinin maaşı ve kıdemine göre belirlenebilecek “minimum, erişilebilir ve etkili” bir tazminatın belirlenmesi gerektiğini savunuyor. Sordo, “Bunun caydırıcı bir etki yaratması için aşırı derecede yüksek bir tazminat olması gerekir” diyor, çünkü “çok kısa kıdemde tazminat caydırıcı olmuyor ve işveren işçiyi işten çıkarıyor.”

Buna ek olarak CC OO, 2012 çalışma reformu ile ortadan kaldırılan işlem maaşlarını geri almak için mücadele edecek, böylece bir şirket bir işçiyi haksız yere işten çıkardığında veya mahkeme işten çıkarmanın hükümsüz ve hükümsüz olduğunu ilan ettiğinde, etkilenen kişi tüm maaşlarının ödemesini alabilecek. çalışmadığınız süre boyunca almış olmanız gerekir. Ayrıca, haksız işten çıkarma durumunda şirkete dönüp dönmeme kararının işçiye ait olduğunu, işe iade veya tazminatı tercih etme yetkisinin şirketin olmadığını savunacaklar.

CC OO ayrıca, İspanya’da vakaların büyük çoğunluğunda istenmeyen ve çoğunlukla kadınları etkileyen, yarı zamanlı istihdama ilişkin “daha garantili” yeni bir düzenleme yapılması çağrısında bulundu. Daha spesifik olarak, tamamlayıcı saatlerin sürekli ve kötüye kullanılması durumunda olağan şekilde birleştirilmesi, hatta yarı zamanlı sözleşmenin tam zamanlı sözleşmeye dönüştürülmesi önerilecek.


SMI yasasıyla artış



Daha spesifik olarak, fazla mesainin kötüye kullanılması durumunda bunların etkin çalışma saatlerine dönüştürülmesini önereceklerdir. Yani, toplu pazarlıkta mutabık kalınan uzun bir süre boyunca ek saatler sürekli olarak kaydedilirse, bunlar resmi iş gününün bir parçası haline gelecektir. Hatta olağan ve tamamlayıcı saatlerin toplamı tam zamanlı saatlerin belirli bir yüzdesine, örneğin %80’e ulaşırsa, yarı zamanlı sözleşmenin doğrudan tam zamanlı sözleşmeye dönüştürülmesini dahi teklif edeceklerdir.

CC OO’nun yeni yasama organındaki siyasi tartışmaya getirmek istediği öneriler aynı zamanda asgari mesleklerarası maaşın (SMI) ortalama maaşın en az %60’ı olması gerektiğinin kanunla belirlenmesini ve maaşın ne olduğunun belirtilmesini de içeriyor. ayrıca çalışma gününün haftada 35 saate düşürülmesi. Bu son noktaya ilişkin Sordo, formülün tek bir formatla sınırlı olmaması gerektiğine ve ister haftada dört gün, ister her gün bir saat daha az, ister ayda daha az saat olsun, toplu pazarlığın bunu başarmanın en iyi formülü olacağına inanıyor. .
 
Üst