Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CEOE, Garamendi’nin başkan olarak devam edebilmesi için safları kapatıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Artık nihai ve resmidir. Antonio Garamendi, 2026’dan itibaren İspanya İş Kuruluşları Konfederasyonu’nun (CEOE) başkanlığına herhangi bir süre dolmadan devam edebilecek. Son aylarda görevde kalabilmesine karşı —gayri resmi olarak– yükselen muhalif sesler söndürüldü ve bu Çarşamba günü yapılan Genel Kurul’da CEOE herhangi bir aleyhte oy kullanmadan ve yalnızca bir çekimser oyla onayladı. Cumhurbaşkanlığında en fazla iki dönem üst üste.


Böylelikle Garamendi, birkaç ay önce yeniden seçildiğini savunarak niyetini açıklamayı reddetse de, isterse üçüncü bir yasama meclisine aday olabilecek. «CEOE başkanı olarak dört yazım kaldı. 4 yıl sonra ne olur bilmiyorum” dedi.

Garamendi, mecliste yaptığı kapanış konuşmasında, yeni hükümetin son aylarda şirketlerin ve “adlı ve soyadlı işadamlarının” maruz kaldığı “taciz ve yıkım kampanyasına son vermesini” talep ederek, “yaşayan” “müdahaleciliğe” saldırdı. günden güne” ve şirketlerin mevcut özgürlük eksikliği. Bu anlamda, Yürütmenin getirdiği “onlarca düzenleyici değişikliği” “gececilikle ve ihanetle”, kanunları “önceden ihbarsız ve sosyal diyalogdan habersiz” değiştirerek suçladı ve bu fırsatı değerlendirerek indirim talep etti. vergi yükü, daha yüksek teşvikler ve daha düşük sosyal katkılarla.


oyunun yeni kuralları



CEOE başkanlığına aday olmak için bu kurumun tüzüğünü reforme etmek ve oyunun kurallarını değiştirmek için eksik olan son adımdı ve sürpriz olmadı. Daha önce Yönetim Kurulu ve Yürütme Kurulu, 21 Haziran’da tüzük değişikliğine fiilen oybirliğiyle onay vermiş, büyük çoğunluğun bu emir sınırlamasına sahip olmadığı için kuruluşların kendilerinin dava açtığını ileri sürmüştü.

Ancak işveren sendikası başkanlığına erişim kurallarında onaylanan tek değişiklik bu olmadı. Şu andan itibaren, daha katı gereksinimler oluşturulduğundan, uygulanması biraz daha karmaşık olacaktır. Böylece, aday olabilmek için gerekli olan onay sayısının dörde katlanacak şekilde artırılmasına da yeşil ışık yakıldı. Şimdiye kadar en az dört CEOE kuruluşundan 20 onay gerekliyse, seçmenlerin %10’una (yaklaşık 80) ve ayrıca altı farklı kuruluştan geldiklerine kadar uzatıldı.

Buna karşılık, tek bir aday varsa, şimdi olduğu gibi, bir üyenin talep etmesi durumunda olduğu gibi, oylamaya sunulmasına gerek kalmadan alkışla ilan edilecek, bu da oylamadan beri tutarsızlık derecesinin gösterilmesini engelleyecektir. sır. Ayrıca cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyenlerin bunu seçimlerden 40 gün önce yapması gerekecek, şimdi olduğu gibi 15 gün değil.

Ayrıca Genel Kurul, 2022 mali yılı faaliyet raporunu ve ayrıca geçmiş mali yılın hesaplarını ve ilk kez başkanın maaşını içeren 2023 bütçelerini onayladı: 400.000 avro yıllık brüt, 35.000 avro 2022’den daha fazla. .
 
Üst