Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Cepsa ve C2X, Huelva Limanı'nı Avrupa'nın ana yeşil metanol merkezine dönüştürecek

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Cepsa ve çoğunluk hissedarı AP Moller Holding ve azınlık hissedarı AP Moller – Maersk olan bağımsız bir şirket olan C2X'in, Punta del Sebo'daki Huelva Limanı'nda yeşil bir metanol üretim tesisi inşa etmek ve işletmek üzere yaptıkları ortak taahhüt, Endülüs, denizcilik ve hava taşımacılığı veya kimya endüstrisi gibi karbondan arındırılması en zor sektörlerden bazıları için yenilenebilir enerjinin küresel üretiminde öncü konumdadır.


Avrupa'nın en büyük yeşil metanol tesisi olacak bu tesisin tahmini yıllık üretim kapasitesi 300.000 ton olacak ve bu sayede bir milyon tona kadar CO2 emisyonunun önüne geçilecek. Ayrıca proje 2.500 doğrudan ve dolaylı istihdam yaratabilecek. 1 milyar avroluk nihai yatırım kararının gelecek yıl için planlanması ve tesisin 2028 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor.

Her iki şirketin CEO'ları Maarten Wetselaar (Cepsa) ve Brian Davis (C2X), Endülüs Bölgesel Hükümeti başkanı Juan Manuel Moreno Bonilla'nın katılımıyla Huelva'da düzenlenen bir etkinlikte projeyi ve bu mega tesisin özelliklerini sundular. ., Huelva belediye başkanı Pilar Miranda Plata ve Huelva Limanı müdürü Ignacio Álvarez-Ossorio'nun yanı sıra Endülüs toplumunun diğer temsilcileri de katıldı.

Bu girişim aracılığıyla Cepsa ve C2X, enerji geçişini ilerletme planlarında Endülüs'e stratejik bir konum olarak olan bağlılıklarını güçlendiriyor. Bu bölge, yeşil hidrojen ve metanol üretiminde dünyanın en rekabetçi ve verimli bölgelerinden biri olmak için en iyi koşullara sahip olup, Avrupa ve dünyadaki ana limanlara ve ihracat yollarına bağlı birinci sınıf bir liman altyapısına sahiptir. Bu tesisin kurulması, Huelva Limanı'nı deniz taşımacılığı için yeni sürdürülebilir yakıtların tedarikinde dünya referansı haline getirecek. Halihazırda ilgili bir sanayi dokusunun bulunduğu Huelva eyaleti ise büyük ölçekli projelerin geliştirilmesi için ayrıcalıklı bir konum oluşturuyor.


Yeşil metanol, atmosferden yakalanan veya tarım ve ormancılık atıklarından elde edilen yeşil hidrojen ve fosil kökenli olmayan karbondan üretilen ve geleneksel metanolün yerini alabilen, CO2 emisyonlarının büyük ölçüde azaltılmasına olanak tanıyan sentetik bir yakıttır. tesislerinde veya gemi veya uçaklarında önemli değişiklikler yapmaya gerek kalmadan hava taşımacılığı veya kimyasallar.
 
Üst