Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Cercanías ve Media Distancia’nın yeni ücretsiz biletleri yarından itibaren satın alınabilir

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yarından itibaren, Renfe kullanıcıları, Eylül 2022’den itibaren yürürlükte olan bu tedbirin uzatılmasının Hükümet tarafından onaylanmasının ardından, 30 Nisan’a kadar seyahat etmek için yeni ücretsiz Cercanías, Rodalies, yakınlık ve Media Distancia hizmetlerini alabilecekler.


Ücretsiz ödeme dört aylık dönemler halinde de olsa yıl boyunca uygulanacak ve bu dönemlerin her birinde yeni abonelik alınması gerekecek. Depozito olarak 10 Euro ödemeye devam etmeniz gerekecektir; bu, 16’dan fazla yolculuk yapılmışsa iade edilir veya Media Distancia durumunda 20 Euro’dur.

Geçiş kartlarının alınmasını hızlandırmak ve gereksiz beklemelerden kaçınmak için Renfe, geçiş kartlarını Renfe Cercanías uygulaması aracılığıyla veya Media Distancia ve Avant geçiş kartları durumunda ‘www.renfe.com’ web sitesi aracılığıyla satın almanızı önerir.

Avant (Yüksek Hızlı Orta Mesafe) demiryolu hizmetlerinde de yüzde 50’lik indirimin süresi uzatıldı ve bu indirim, Kamu Hizmeti Yükümlülüğü (PSO) ilan edilen diğer yüksek hızlı güzergahlarda da geçerli olacak.


Benzer şekilde, Madrid-Salamanca noktadan noktaya ilişkisindeki Avant hizmetlerinde ve yüksek performanslı A Coruña-Ourense ve Murcia-Alicante hatlarında ücretsiz Media Distancia geçiş kartları kullanılabilir.

Palma del Río-Villa del Río, Illescas-Fuenlabrada, Málaga-El Chorro-Caminito del Rey, Murcia-Cartagena ve Medina del Campo-Valladolid-Palencia hatlarının yakınlık hizmetlerine ilişkin olarak, 2024 yılına kadar aşağıdaki koşullar geçerli olacaktır: Cercanías biletleri, yani depozito 10 Euro olacaktır.


Düzensiz kullanımların önlenmesi



Geçtiğimiz yıl Media Distancia geçiş kartlarından yeterince yararlanamayan, çok sayıda koltuk rezerve eden ve sonunda yalnızca birinde ya da hiçbirinde seyahat etmeyen kişilerin yaşadığı sorunların tespit edilmesinin ardından Renfe, rezervasyon mekanizmalarını güçlendirdi.

Böylece Renfe, geleneksel rota ile Orta Mesafe rotalarında rezervasyonun resmileştirilmesi veya yolculuk yapılmazsa iptal edilmesi gereken süreyi bir saate (şu anda 10 dakikadır) uzattı.

Bu sayede biletlerde ayrılan alanı kullanmayacak olan kullanıcıların en az 60 dakika önceden iptal etmeleri gerekmektedir. En az üç kez yukarıda belirtilen bildirimle mekanı iptal etmedikleri takdirde, takip eden 30 gün içerisinde yeni sezonluk bilet alma hakkını kaybedeceklerdir.

Daha önce, Renfe, gerekli minimum bildirimle yapılmayan ilk iki iptal durumunda yolcuyu, kendisi tarafından sağlanan irtibat kişisine olası sonuçlar konusunda uyaran iletişimler gönderiyordu.

Şirket, 1 Mart 2024’te yürürlüğe girecek ve bu hizmetlerin verildiği hatlarda önümüzdeki haftalarda duyurusu yapılacak Orta Mesafe Yüksek Hızlı trenler Avant için de ek tedbirler hazırlıyor.

Ayrıca Renfe, bu sübvansiyonlu biletlerin doğru kullanımını teşvik etmek için Ocak ayının ikinci haftasından itibaren bir kamuoyu bilinçlendirme kampanyası başlatacak ve geçiş kartlarının kötüye kullanılmasının, hareketlerini gerçekleştirmek isteyen diğer vatandaşlar için zararlı olduğunu vurgulayacak.

Ayrıca Renfe, sübvansiyonlu biletlerin doğru kullanıldığını doğrulamak için Media Distancia ve Avant hizmetleri üzerinde rastgele kontroller gerçekleştirecektir. Mevzuata aykırılığın tespit edilmesi halinde bu hizmetlerde belirlenen dolandırıcılık önleme tedbirleri uygulanacaktır.
 
Üst