Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çiftçilerin grevi nedeniyle 23'üncü Cuma günü yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları, İspanya genelindeki seferberliklerle geçen birkaç günün ardından 23 Şubat Cuma günü on sekizinci günüyle karşı karşıya. Üçüncü ülkelerden gelen haksız rekabetin sona erdirilmesi, ülke çapında neredeyse üç haftadır süren protestolara yol açan alanın temel taleplerinden biri haline geldi. Tarım Bakanı Luis Planas, Brüksel'de uzun süredir üçüncü ülkelerle yapılan ticaret anlaşmalarına sözde 'ayna hükümleri'nin eklenmesi gerektiğini savundu. En azından Avrupa Birliği tarafından ithal edilen ürünlerin, Brüksel'in üye ülkelerdeki üreticilerden talep ettiği bitki sağlığı gereksinimlerinin aynısını karşılamasını sağlayacak bir şey.


Bu arada Unión de Uniones, İspanya'daki protesto takvimini sürdürüyor, ancak dün ana protestolar yüzlerce çiftçinin traktörsüz harekete geçtiği ve 'traktör çetelerinin' yaşadığı rahatsızlığı telafi etmek için vatandaşlara ücretsiz yiyecek dağıttığı Zaragoza'da gerçekleşti. Çiftçilerin protestolarının bir diğer sahnesi ise yaklaşık 200 kilo badem, portakal, tahıl ve şarabın atıldığı ve saman yakıldığı Valensiya Limanı'ydı.

Bu DGT haritasında çiftçilerin grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Seferberliğin ilk günü olan 6 Şubat'tan bu yana, İçişleri Bakanlığı olası yaptırımlar için 8.886 kişiyi tespit etti ve İspanya'nın farklı yerlerindeki barikatlar ve çekici römorklarıyla ilgili 3.189'un biraz üzerinde idari şikayette bulunuldu. Ayrıca protestoların ilk gününden bu yana biriken tutuklu sayısı da 44 kişiye ulaştı.


İçişleri Bakanlığı, yeniden barikat ve tırlarla seferberliğin yaşandığı bu Perşembe günü 6 Şubat'tan saat 19.00'a kadar olan verilerle tarım sektöründeki protestolar nedeniyle tutuklananların sayısını 60'a çıkardı. İçişleri raporuna göre, birincil sektör protestosunda ayrıca vatandaş güvenliği ve yol güvenliğine ilişkin organik yasanın uygulanmasıyla ilgili olası yaptırımlar için belirlenen 9.106 kişi ve 3.206 idari şikayet kaldı.
 
Üst