Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çiftçilerin grevi nedeniyle 29'uncu Perşembe günü yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları, İspanya genelindeki seferberliklerle geçen birkaç haftanın ardından, 29 Şubat Perşembe günü yirmi dördüncü günüyle karşı karşıya. Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanı Luis Planas, bu Çarşamba günü tarımsal meslek örgütleri, Tarımsal Genç Çiftçiler Derneği (Asaja), Çiftçiler ve Çiftlik Sahipleri Organizasyonları Koordinatörü (COAG) ve Küçük Çiftçiler ve Çiftçiler Birliği (UPA) ile bir araya geldi. Madrid'deki protestoların ardından


Toplantı, tarım temsilcilerinin “ilerleme kaydedildiğini” beyan etmelerine rağmen, taraflar arasında herhangi bir anlaşma sağlanamadan sona erdi. Bu nedenle delegeler, taleplerini masaya yatırmaya devam etmek için bu perşembe ve gelecek hafta liderle tekrar görüşecek. Bu anlaşma olmadan protesto tehdidi havada kalmaya devam edecek. Asaja'nın başkanı Pedro Barato, bakanla bir aydan kısa bir süre içinde yaptığı üçüncü toplantının ardından, “Çözüm olmazsa seferberlik olacak” diye uyardı.

Bu DGT haritasında çiftçilerin grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Seferberliğin ilk günü olan 6 Şubat'tan bu yana, İçişleri Bakanlığı olası yaptırımlar için 8.886 kişiyi tespit etti ve İspanya'nın farklı yerlerindeki barikatlar ve çekici römorklarıyla ilgili 3.189'un biraz üzerinde idari şikayette bulunuldu. Ayrıca tutuklu sayısı şu anda 60 kişiye ulaştı.
 
Üst