Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çiftçilerin grevi nedeniyle ayın 27'si Salı günü yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları, İspanya genelindeki seferberliklerle geçen birkaç haftanın ardından, 27 Şubat Salı günü yirmi ikinci günüyle karşı karşıya. Asaja, COAG ve UPA, dün Madrid'de Avrupa Birliği Tarım Bakanları Konseyi toplantısına denk gelen protestolara ulusal balıkçılık sektörünün de katıldığı bir protesto düzenledi. İspanya'nın dört bir yanından yüz traktör ve binlerce çiftçi, 'Kırsal destek, saygı ve tanınma ister' sloganıyla başkentin merkezini gezerek tarım sektörünün birçok sorununa çözüm talep etti.


Bu Salı günü İspanya'nın farklı şehirlerinde çok sayıda gösteri yapılması bekleniyor. Asaja, COAG, UPA ve Cooperativas Agro-alimentarias de Córdoba, Lucena'da (Córdoba) bir protesto eylemi düzenlemeyi planladılar; bu eylemde Córdoba'dan Malaga'ya giden otoyolda A-318'in döner kavşak bağlantısında bir kesinti gerçekleştirilecek. Aynı şekilde Unió de Pagesos, Girona eyaletinde Fransa sınırının çeşitli girişlerine ve bu Salı'dan Perşembe'ye kadar Lleida'daki farklı yollara çekici birimleri çağırdı. Traktörler Girona'daki AP-7'yi 8'den çıkarmayı planlıyor ve 10'da Molló'da (Girona) yoğunlaşıp C-38 boyunca Coll d'Ares'e (Lleida) doğru yola çıkacaklar.

Bu DGT haritasında çiftçilerin grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Seferberliğin ilk günü olan 6 Şubat'tan bu yana, İçişleri Bakanlığı olası yaptırımlar için 8.886 kişiyi tespit etti ve İspanya'nın farklı yerlerindeki barikatlar ve çekici römorklarıyla ilgili 3.189'un biraz üzerinde idari şikayette bulunuldu. Ayrıca tutuklu sayısı şu anda 60 kişiye ulaştı.
 
Üst