Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çiftçilerin grevi nedeniyle bu Çarşamba günü yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları, İspanya genelindeki seferberliklerle geçen birkaç günün ardından, 14 Şubat Çarşamba günü dokuzuncu günüyle karşı karşıya. Protestoların ikinci haftası, Pazartesi günü, İspanya'nın farklı yollarında görev yapan Polis ve Sivil Muhafız ajanlarının yanı sıra bölgesel polisin, daha önce bildirilmeyen yoğunluklarda yolların kapatılamayacağı yönündeki bildirimiyle başladı.


Bu çarşamba günü Mercamadrid'de protestolar bekleniyor, ancak dernekler erişimi kesme niyetinde olmadıklarını zaten açıklamış durumdalar. Bu arada Tarım, Balıkçılık ve Gıda Bakanı Luis Planas da dün sektörün büyük kuruluşlarını (Asaja, COAG ve UPA) bu perşembe günü toplantıya çağırdı. Toplantı, Unión de Uniones veya 6F Platformu gibi diğer kuruluşlardan bağımsız olarak gerçekleştirilecek.

Bu DGT haritasında kamyoncuların grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Hareketliliklerin başladığı geçen Salı gününden bu yana, İçişleri Bakanlığı olası yaptırımlar için 8.688 kişiyi tespit etti ve İspanya'nın farklı yerlerinde yol kapanmaları ve traktör römorkları nedeniyle 3.180'den fazla idari şikayette bulunuldu. Ayrıca gözaltına alınanların sayısı geçen Salı gününden bu yana toplam 34 kişiye yükseldi.
 
Üst