Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çiftçilerin grevi nedeniyle yollar kapandı, güncellenmiş DGT haritasına bakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çiftçilerin protestoları bu Cuma günü dördüncü gününe ulaşıyor ve şehir merkezlerine doğru ilerleyerek bu Cumartesi Madrid'e ulaşmaya odaklanıyor. İçişleri Bakanlığı'nın bilançosuna göre perşembe gecesi itibarıyla tutukluların sayısı 20 kişiye ulaştı. Bu sayının da 5 bin 200'den fazla yaptırım ve 2 bine yakın şikayet olduğu belirtiliyor.


En dikkate değer gösteriler bugün, traktörlerin şehirde ilerlediği ve sabah saatlerinde San Mamés stadyumunda konumlandığı Bilbao'da gerçekleşti. Valensiya'da da sabahın erken saatlerinden itibaren traktörlerin şehrin dış mahallelerini kapatması nedeniyle çok sayıda trafik sorunu yaşanan kritik saatler yaşıyoruz. Madrid ile Toledo'yu birbirine bağlayan A-42 otoyolu da Illescas yakınlarında çiftçilerin yol ortasında yaptığı gösteriler nedeniyle bu sabah yine trafik sıkışıklığına uğradı.

Bu DGT haritasında kamyoncuların grevi nedeniyle kapanan yolları gerçek zamanlı olarak görebilirsiniz.

Ayrıca, La Carlota'dan (Córdoba) geçen A-4 otoyolunda da önemli bir olay meydana geldi, bu olay bir buçuk saat boyunca trafik kesintisine neden oldu ve birkaç kilometrelik trafik sıkışıklığı oluştu, ancak şu anda çözülmüş durumda. DGT.


La Rioja'da grevlerin dördüncü günü de önceki günlerde olduğu gibi karmaşık geçiyor. Hükümet Heyetinin açıklamasına göre, bu Cuma günü yaklaşık 700 traktör, yürüttükleri “yavaş yürüyüşler” nedeniyle toplumun çeşitli noktalarında trafik nedeniyle çöküyor.

Valladolid'de, Castilla y León Hükümeti Delegasyonu önünde toplanan yaklaşık 150 çiftçi, “A por los Goya” diye bağırarak, yetkililerin kendilerinin dolaşıma girmesini yasaklayan “yasadışı” emirleri yerine getirdiğini eleştirdi.
 
Üst