Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çin Evergrande’si, yaşayamama nedeniyle Borsaya döndükten sonra çöktü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Çinli emlak devi Evergrande, Hong Kong Borsası’nda işlem görmediği bir buçuk yılın ardından hisselerinin değerinde neredeyse yüzde 80’e varan önemli bir düşüşle borsaya geri döndü. Grubun yaşadığı finansal zorluklar, bu Pazartesi günü Asya borsalarına şirketin geleceğini daha da zorlaştıran bir çöküşle tam olarak yansıdı.


Evergrande, geçen Mart ayında denizaşırı borçlarının çoğunun yeniden yapılandırılmasına ilişkin bir plan sunmuş ve Ağustos ortasında oylamayı 28 Ağustos Pazartesi gününe ertelemeye karar vermişti. 18 Ağustos’ta Evergrande, şirketin Hong Kong ve Cayman Adaları’ndaki yeniden yapılandırma anlaşmaları sırasında firmanın Amerika Birleşik Devletleri’ndeki varlıklarını sigortalamak için Amerika Birleşik Devletleri İflas Kanununun 15. Bölümü kapsamında koruma başvurusunda bulundu.

Ve bu hafta sonu, Borsa’ya dönmeden önce, Pazartesi günü yapılması planlanan ancak şimdi 25 ve 26 Eylül’de gerçekleşecek olan offshore borç yeniden yapılandırma planına ilişkin oylamanın son tarihini uzatmıştı.

Öte yandan Ibex-35 haftaya, yatırımcılar arasında euro bölgesi ve ABD’de yeni bir faiz artırımı turuna ilişkin oluşan beklentiler nedeniyle %1,6 yükselişle başladı. Jackson Hole toplantısında her iki ekonomik alandaki merkez bankacılarının enflasyonun hala kontrol altına alınamadığı yönündeki sözlerinin ardından finansal kuruluşların tapuları güçlü bir şekilde yeniden değerlenerek piyasayı yukarı çekti. Spesifik olarak, Banco Santander’in hisseleri bu Pazartesi günü neredeyse %3, BBVA %1,8, Sabadell’in hisseleri %1,7 ve CaixaBank’ın hisseleri %1,1 oranında değer kazandı.

BME kaynaklarına göre İspanya borsası, piyasa faaliyetlerini engellemeyen bir olay nedeniyle güncellenen endeks verilerinin yayınlanmasının durmasından etkilenerek dün teknik aksamalarla dolu bir sabah yaşadı.
 
Üst