Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çip üreticisi Broadcom, İspanya’da Avrupa’da benzeri olmayan bir fabrika açacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Yarı iletkenler konusunda uzmanlaşmış Amerikan devi Broadcom, İspanya’da yaklaşık 1.000 milyon dolar (yaklaşık 900 milyon euro) yatırım yapacağı bir mikroçip fabrikası kuracağını duyurdu. Avrupa’da tek olacak bu son teknoloji fabrikanın nerede olacağı henüz ortaya çıkmadı.


Şirketin CEO’su Charlie Kawwas, Twitter hesabından, Perte Chip yarı iletken destek programı kapsamında İspanyol yarı iletken ekosistemine yatırım yapma kararını duyurmaktan “heyecanlı” olduğunu duyurdu. Kawwas, tweet’inde “Daha esnek bir küresel yarı iletken değer zinciri oluşturma konusundaki desteği ve kararı için Pedro Sánchez’e teşekkürler.” dedi.

Ne yer ne de işler hakkında çok az veri biliniyor, ancak ilk bilgiler tesisin büyük ölçekli ‘arka uç’ yarı iletkenler üreteceğini ve Amerikan devi için Avrupa’da bu türden ilk tesis olacağını gösteriyor. Ekonomi Bakanlığı kaynakları, bu kararın “İspanya’daki mikroçip ekosisteminin güçlendirilmesinde stratejik bir rol” oynadığını garanti ediyor.

Duyuru, Kawwas ve Sánchez arasında aylarca süren görüşmelerin ardından geldi. Yatırım, Avrupa fonlarından 12.250 milyon euro ile donatılmış ve İspanya’nın Avrupa’daki stratejik bir sektörde güç kazanmaya çalıştığı Perte Chip programının desteğine güvenebilir.

Ekonomiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Nadia Calviño, teknoloji sektörü için “son derece iyi haber”i alkışlayarak, bunun “uluslararası yatırımcıların ülkemize olan güveninin bir işareti” olduğuna işaret etti. Bu Cuma günü medyadan gelen sorular üzerine, bu kararın “İspanya’yı bugün tüm endüstriler için temel unsurlar olan yarı iletkenler ve mikroişlemciler için üretim kapasitesine sahip olacak Avrupa ülkeleri haritasına koyduğunu” ve bunun önemli bir parçası olduğuna dair güvence verdi. geleceğin teknolojisi.


İspanya’ya inen diğer devler



Calviño ayrıca, bu duyurunun “çok fazla istihdam yaratılması anlamına gelen ve ülkemize “yenilik ve bilim” getiren “diğer milyar dolarlık yatırımlara kapı araladığını” belirtti. “İspanya yeni dijital ekonominin trenine biniyor” dedi. Başkan yardımcısı, “Önümüzdeki birkaç gün içinde başka iyi haberler alabileceğimizi ve İspanya’yı Avrupa çip üretim haritasına koyma stratejisinin sonuçlarını şimdiden görmeye başladığımızı umuyorum” dedi. PSOE programı.

Bu yatırıma, Avrupa’daki ilk çip tasarım merkezini Barselona’da kuracak olan Cisco ve 200 milyon euro yatırım yapacağı mikroçip tasarım laboratuvarı kuracak Intel gibi diğer teknoloji devlerinin yatırımlarına ekleniyor.

Broadcom ise 20.000 çalışanı olan ve çok çeşitli yazılım ve yarı iletken ürünler geliştiren bir Amerikan devidir. Piyasa değeri 350.000 milyon doları aşıyor ve Nasdaq’ta işlem görüyor.
 
Üst