Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Círculo de Empresarios, yeni Hükümetten emeklilik yaşını 72’ye ertelemesini istiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İşadamlarının 23 Temmuz genel seçimleri sonucunda hükümete ekonomik reçeteleri, emeklilik, istihdam ve vergiler açısından bugüne kadar bildiğimiz tüm mevcut mevzuatın yeniden dönüştürülmesinden geçiyor. Yani, bir bütün olarak toplum üzerinde en büyük etkiye sahip olanlar ve Círculo de Empresarios’un emeklilik yaşını 68 ila 72 yaş aralığına yükseltme önerisinden sonra en çok tartışmayı sürükleyecek olanlar; kıdem tazminatını çalışılan yılda 20 güne düşürmek; veya vergilerde, özellikle bankacılık, enerji ve büyük servet üzerindeki olağanüstü vergilerde genel bir indirim uygulayın. Tüm bu önlemlerin etkisine rağmen, Círculo başkanı Manuel Pérez-Sala, bu fikirlerin önemli bir kısmı diğer Avrupa ülkelerinde yürürlükte olduğu için “korkmamak gerektiğini” açıkladı.


Bir düşünce kuruluşu gibi çalışan bu örgüt, geleceğin yöneticilerine ve yasa koyucularına açık mektupta somutlaşan ve en azından 2027’de yürürlüğe girecek olan emeklilik yaşının 67’den yükseltilmesi gerektiğini öngördüğü bir teklif on önergesi hazırladı. 72 yaşına kadar. Tarifte “gönüllü” olacağı belirtilse de 68 yaşından (mevcut yasanın koyduğundan bir fazla) başlayacak bir bölümde olacaktı. Gerçekte, daha erken emekli olmaya karar verenler için “küçük bir ceza” ve şimdi olduğundan dört yıl daha direnenler için bir teşvik anlamına gelir.

Círculo de Empresarios başkanı Manuel Pérez-Sala, bu önlemin mümkün olan en kısa sürede uygulanması “gerektiğini” belirtti, çünkü ona göre, mevcut sistemle “Sosyal Güvenlik hesapları beş yıl içinde iflas edecek” . Örgüt, Bakan José Luis Escrivá’nın son reformunun “yaşayabilirliğini sağlamadığını” çünkü “yalnızca sorunu geciktirdiğini, çözümsüz olduğunu ve mevcut işçilerden büyük bir fedakarlık gerektireceğini” düşünüyor. Örgüt, bir varsayımsal hesaplar sistemi benimseme ihtiyacında ısrar ediyor (her katılımcının kendi katkı payları ve emeklilik maaşı beklentileri olduğu). Ve bu hedefe ulaşamayanlar için, Bütçelerle finanse edilen bir takviye sistemini masaya yatırmak zorunda kalacak olan Devlet olacaktır.

Ortaya konulan öneriler arasında çalışma mevzuatına yönelik bir yön değişikliği de dikkat çekiyor. “Sisteme daha fazla esneklik sağlayan ve Avrupa düzenlemelerine yaklaşan, sosyal aracılarla üzerinde anlaşmaya varılan cesur bir reform olmalıdır”. Kısaca, sürekli sözleşmeler için kıdem tazminatı mevcut yılda 33 günden yılda 20 güne düşürülmelidir. Aynı zamanda, geçici işçiler için işten çıkarma maliyetini mevcut 12 günden 16 güne çıkarın. Sistemi, Ciudadanos gibi partiler tarafından o zamanlar zaten gündeme getirilen bir tür ‘tek sözleşmeye’ yönlendirmekle ilgili olacaktı.

Círculo, siyasi partilere gönderilen mektuba göre, Başkan Yardımcısı Yolanda Díaz tarafından desteklenen ve sendikalar ve CEOE ile üzerinde anlaşmaya varılan işçi reformunun “iş yaratma hızını yavaşlattığını, işsizliği gizlediğini ve esnekliğe zarar verdiğini” düşünüyor. Örgüt, PP başkanı Alberto Núñez Feijóo’nun halihazırda masaya koyduğu bir araç olan ‘Avusturya sırt çantasını’ öneriyor, böylece her işçi bu fondaki katkılarını Sosyal Güvenlik tarafından alınan mevcut katkı payından düşecek şekilde biriktiriyor. daha sonra işsizliğe, eğitime veya gelecekteki emekliliğinize ek olarak tahsis edin.

Vergi düzeyinde, tüm parlamento yayının ekonomi yöneticilerine hitaben yazılan mektup, vergilerin genel olarak düşürülmesini ve her şeyden önce bankalar ve enerji şirketleri üzerindeki özel vergilerin “kaldırılmasını” savunmaktadır. Manuel Pérez-Sala, metnin sunumu sırasında “Sonunda tüketiciler bunun bedelini ödüyor” dedi. Ayrıca, “tasarruflara ve özel girişime zarar verdiği” için Varlık Vergisinin kaldırılmasını ve oranları yeniden belirleyerek KDV’nin tasarımını basitleştirmeyi talep ediyor. Genel anlamda şirketin ödediği sosyal katkı paylarında indirim istiyorlar.
 
Üst