Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CNMC, Apple'ı “olası rekabete aykırı uygulamalar” nedeniyle araştırıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
24 Temmuz 2024 Çarşamba 10:49





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Ulusal Pazarlar ve Rekabet Komisyonu (CNMC), Apple'ı, Apple grubunun (Apple App Store) uygulama mağazalarını ('uygulamalar') kullanan geliştiricilere “haksız ticari koşullar dayatmayı” içeren “olası rekabet karşıtı uygulamalar” nedeniyle araştırıyor. uygulamaları şirketin ürünlerinin kullanıcılarına dağıtın.

Düzenleyici, yaptığı açıklamada, “İspanya'da uygulama mağazalarında yürütülen ekonomik faaliyetin artan önemi göz önüne alındığında, soruşturma resen başlatıldı.” dedi.

Davranışın doğrulanması halinde, Rekabetin Korunması Kanunu'nun (LDC) 2. maddesi ve Avrupa Birliği'nin İşleyişine İlişkin Antlaşma'nın (TFEU) 102. maddesi tarafından yasaklanan hakim durumun kötüye kullanılması teşkil edebilecektir.

CNMC, “Bu uygulamalar, LDC'nin çok ciddi bir ihlali olarak kabul edilebilir ve bu, cezanın verilmesinden önceki yıl içinde ihlalde bulunan şirketlerin toplam küresel iş hacminin %10'una kadar para cezası gerektirebilir.” dedi. .


Bu anlamda şirketin son mali yılında 383.285 milyon dolar civarında (neredeyse 354.000 milyon euro) ciroya sahip olduğunu, yani toplam küresel iş hacminin %10'unun yaklaşık 35.400 milyon euroya denk geldiğini hatırlamakta fayda var.

Dosyanın başlatılması, soruşturmanın nihai sonucuna halel getirmez ve dosyanın CNMC tarafından araştırılması ve karara bağlanması için artık maksimum 24 aylık (iki yıl) bir süre açıktır.





Yorum





Hata bildir
 
Üst