Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CNMC, Katalonya'nın bazı belediyelerindeki turist evlerinin maksimum sınırını sorguluyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ulusal Pazarlar ve Rekabet Komisyonu (CNMC) bu Çarşamba günü yaptığı açıklamada Katalonya'daki bazı belediyelerdeki turist evleri için maksimum sınırı sorguladı.

Generalitat'ın kararnamesi, bölgenin kentsel çevresini korumak amacıyla, stresli pazardaki 140 belediyede turistik apartmanlar için ön lisans alınmasını zorunlu kılıyor.


CNMC, Generalitat'ın kabul edilen bazı önlemlerin “gerekliliği ve orantılılığı açısından motive etmek için özel bir çaba sarf etmesi gerektiğini” düşünüyor.

Spesifik olarak, kişi başına düşen turist evlerinin maksimum sınırını sorguluyor ve Yüksek Mahkeme'nin 2019 ve 2020 kararlarında oluşturduğu içtihatlara atıfta bulunuyor.


Belediye özellikleri



Ayrıca CNMC, “söz konusu tedbirin, etkilenen belediyeleri birbirinden ayıran özellikleri dikkate almadığına” dikkat çekiyor.

Alternatif olarak turistik konaklama yerlerindeki konaklamalara vergi veya harç tanımlanmasını öneriyor ve gelirin kalıcı konuta erişimi kolaylaştıracak önlemleri finanse etmek için kullanılabileceğini ekliyor.
 
Üst