Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

CNMV, EiDF güneş enerjisi şirketini piyasadan bilgi saklamakla suçluyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Galiçyalı güneş enerjisi şirketi EiDF’nin birkaç gün önce sunduğu yeniden formüle edilmiş hesaplar, şirketin rakamlarının şeffaflığında kayda değer eksiklikler gözlemlemeye devam eden Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu (CNMV) için yeterli görünmüyor.

Denetleme organı bu perşembe günü, 21 Ağustos’ta şirkete gönderilen bir gerekliliği yayınladı; burada sunulan bilgilerin eksik olduğu ve “kamuoyunda kafa karışıklığına yol açabileceği” konusunda uyardı. Ayrıca EiDF’nin, Deloitte tarafından yürütülen adli tıp raporunun idari özetini çıkararak yatırımcılar ve hissedarlar için “çok ilgili ihmaller” yaptığı konusunda da uyarıda bulunuyor.


Mektupta CNMV, danışmanın hazırladığı bu raporun “büyük önem taşıyan” gerçeklere ilişkin bir raporu içerdiğini ve bunların arasında şirket tarafından belgelerin olası tahrifatına ilişkin kanıtların öne çıktığını açıkladı.

Bu haber, hesapların yeniden düzenlenmesi nedeniyle Nisan ayının ortasından bu yana alım satımı durdurulan bir şirket için ciddi bir aksilik olabilir. CNMV, önümüzdeki 28 Ağustos Pazartesi günü, İspanyol Menkul Kıymetler Borsası’nda genişleyen şirketlerin pazarı olan BME Growth’ta yeniden listeleneceğini bildirdi. Ancak son gelişmeler hisselerin düşmesine neden olabilir.

Bu bakış açısı, şirketin başkanı Fernando Romero’yu, tutarsızlıklar göz önünde bulundurularak yakın zamanda yayınlanan 2022 sonuçlarını (yasal son tarihten sonra) sunmak ve açıklamak üzere 25 Ağustos saat 10:30’da hissedarlar ve yatırımcılar için bir bilgilendirme oturumu düzenlemeye yöneltti. hesap denetimi sürecinde PwC denetçisi ile birlikte) ayrıca şirketin mevcut durumu ve kurumsal yeniden yapılanması hakkında bilgi verilecektir.


engellerle dolu bir yol



Bu hesapların sunulmasının ardından CNMV, bir talep mektubuyla EiDF’yi “mümkün olan en kısa sürede” ve en geç 24 Ağustos Perşembe sabah 8:00’e kadar talep edilen ek bilgileri ve içeriği yayınlamaya çağırdı. Adli tıp raporunun idari özeti.

Şirket bu talebe yanıt veremeden bu süre dolduğundan, denetçi birkaç gün önce gönderdiği ek bilgi talebini yayınlamaya başladı.

Europa Press’e göre, spesifik olarak, CNMV’nin talep ettiği bilgiler, örneğin raporda belirtilen “üçüncü taraflarla yapılan bazı faaliyet ve operasyonlarda, bunların yaratabileceği durumların tespit edildiği, değiştirilmiş veya tahrif edilmiş belgeler”.

Aynı şekilde, adli tıp kapsamına giren tüm borçluların “grubun en büyük hissedarı Fernando Romero ile doğrudan ve dolaylı bağlantısı olduğu”, rapora göre “diğer konuların yanı sıra çok sayıda olayla ilgili” sağlanamayan veya haklı gösterilmeyen hizmetlere ilişkin faturalar ve ödemelerin yanı sıra belgelerde tahrifat.

Bu anlamda adli tıp raporuna atıfta bulunarak, bazı borçluların “gerçekte sunulan hizmetlere uymayan faturalar düzenleyebileceği ve dolayısıyla bunların sahte fatura olabileceği” uyarısında bulunuyor.

Benzer şekilde CNMV, muhasebede kaydedilen maliyetler ile raporda yer alan işin gerçek ilerleme derecesi arasındaki olası tutarsızlıklar hakkında bilgi talep etti.
 
Üst