Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çocuklarda Dondurma İçin Bilinmesi Gerekenler

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya üzerinde 400 yıla yakın bir tarihi olan ,abur cuburnyerinentercih edebileceğimiz,özellikle çocuklarımızın sevdiği bir tatlı dondurma. Sizler için en merak edilenleri cevaplamaya çalıştım

1-Dondurmanın besin pahası var mıdır?

Dondurma çocuk beslenmesi gerekli temel besinlerden biri olmasada temel besinlerden biri olan sütün bir eseridir. Bunun yanında çikolata, kakao ve meyve karışımları ile oluşturulan dondurma çeşitleri göz önüne alındığında protein, karbonhidrat ve yağların yanında elementler ve vitaminlerden varlıklı en günahsız tatlıdır. 100 gram dondurma yaklaşık 100-200 kilokalori içerir

2-Dondurma alırken nelere dikkat edilmelidir ?saklama şartları nasıl olmalıdır?

Sağlıklı ve hijyenik koşullarda hazırlanmış olmalıdir.pastörize sütten yapılması ve hijyenik şartlarda üretilmesi fazlaca değerlidir. Sıhhatsiz şartlarda üretilen dondurmada bakteriler çarçabuk üreyebilir .Bu niçinle bilhassa açıkta satılan dondurmalar ve buzlu içecekler satın alınırken dikkatli olunmalı, sağlam olmayan yerlerden, dondurma satın alınmamalıdır.

• Paketlenmiş dondurmalar ve buzlu besinlerde ise paket üstündeki etiket okunmalı, Besin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı üretim/ithalat müsaadesinin olup olmadığına, son kullanma tarihine dikkat edilmeli, müsaadesiz ve/veya son kullanma tarihi geçmiş eserler asla satın alınmamalıdır. Bilhassa katkı unsurları açısından çocuk tabiplerinden dayanak alınabileceğini de unutmayalim.

• Ayrıyeten bu cins besinlerin servis edildiği soğutucunun kâfi soğuklukta ve çalışıyor durumda olması da göz gerisi edilmemelidir.

3-dondurmanın sıhhate faydaları hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Kalsiyum hem kemik ve birebir vakitte diş sıhhati açısından büyük değer taşıyor. Yarım bardak süt ile 120 mg kalsiyum alınırken tıpkı ölçü dondurmayla 150 mg kalsiyum alımı kelam konusu. Bundan dolayı sağlıklı olarak gönül rahatlığıyla tüketmek mümkün.

4-evde yapılabilecek pratik ve sağlıklı bir dondurma tanımı verebilir misiniz?

Meyveleri ezip püre haline getiriyoruz.Yoğurdu güzelce çırpıp meyve püresine ekliyoruz.Su ile ıslatılmış dondurma kalıplarına döküp, dondurucuya koyuyoruz.

2-3 saat sonunda denetim ediyoruz.Donmuşsa çocuğunuza rahatlıkla verebilirsiniz. çocuklarimiz dondurmayi agizda eriterek ve tutarak yemeliler. Yeri gelmişken katkı unsurlarından dolayı hazır dondurma tüketiminin yerine mesken üretimi dondurmanın çocuklarımız için fazlaca daha sağlıklı bir tercih olacağını vurgulamakta yarar vardır.

Okumaya devam et...
 
Üst