Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Çok Sıcak Yemekler Yedikten daha sonra Lisan Yanmasını Güzelleştirmenin Pratik ve Rahatlatıcı 10 Usulü

Leila

Global Mod
Global Mod
Merhaba. İnsanın yanaklarında ve boğazında tat alma duyuları vardır. Lakin lisanımızı yaktığımızda bu tat duyuları hiç bir işe yaramaz ve yiyeceklerin tadını farklı bir biçimde almaya başlar. Üstelik yanığın acısı da uzun müddet geçmeyebilir. Bu içerikte sıcak bir şey yedikten daha sonra lisanınızı rahatlatacak kimi tahliller var. Ayrıntılar içerikte!


1. Lisanınızı tuzlu bir solüsyonla çalkalayın.


Aşırı sıcak bir şey tüketip lisanınız yandığında soğuk tuzlu su karışımını kullanın. Tükürmedilk evvel solüsyonu ağzınızda hafifçeçe çalkalayın. Tuzlu suyla ağzı çalkalamanın antiseptik tesiri vardır ve lisanınızı rahatlatır.


2. Lisanınızı süte batırın.


Süt, ağrıyı süratle gidermenize yardımcı olabilecek bir özelliğe sahiptir. Lisanınızı soğuk süte batırın ve kendinizi daha yeterli hissedene kadar bir süre bekleyin. Ağrıyı yeniden ağzınızda hissettiğinizde bu süreci yinelayın. Süt, suyun yapamayacağı rahatlamayı sağlar.


3. Yanmış bölgeye bal sürün ve bir süre yutmayın.


Bal yalnızca yatıştırıcı bir tesire sahip olmakla kalmaz, hem de beğenilen bir tada sahiptir. beraberinde bilimsel olarak kanıtlanmış bir yanık iyileştiricidir. Bir kaşık bal alın ve şişmiş dilinize kalın bir katman bal sürün. Tam tesirini göstermesi için mümkün olduğu kadar uzun müddet yutmayın.


4. Yanık bölgeye naneli sakız koyun.


Nane, soğuk şeyleri algılayan bölgeleri harekete geçirmeye yardımcı olan mentol yardımıyla sıradan ve süratli bir tahlildir. Yanan lisanda bir soğuma hissi verir. Yaralı bölgeye bir naneli sakız koyun ve çiğnemeyin.


5. Bir aloe vera bitkisinin suyunu sıkın.


Aloe vera, birinci ve ikinci derece yanık yaraların tedavisinde önerilen doğal bir şifa dolu bitkidir. Yanık düzgünleşme müddetini değerli ölçüde azaltabilir ve birinci uygulamadan itibaren rahatlık verebilir. Aloe vera suyunu direkt lisanınızın üzerine sıkın ve biraz bekletin.


6. Biraz çikolata yahut şeker yalayın.


cdn.shopify.com

Granül şekerin uzun vakittir güzelleşmesi güç olan yaraların tedavisinde kullanıldığı bilinmektedir. Sıcak yemeği yedikten daha sonraki birinci rahatsız edici ağrıyı hafifçeletmeye yardımcı olur. Toz şekeri lisanınızın üzerine koyun ve damağınıza bastırın. Buzlu çubuk yahut çikolata üzere şeker içeren rastgele bir eseri de kullanabilirsiniz.


7. Lisanınızın üzerine biraz buz koyun fakat buz küpünü yalamayın.


Dil yanığı denince akla birinci gelen şeylerden biri soğuk bir şey uygulamaktır. Lakin burada yanlışsız uygulama kıymetlidir. Dişlerinizi daha makus hale getirebileceğiniz için asla buz küpünü yalamayın. Bunun yerine yaralı bölgenin yüzebir daha biraz buz koyup bekletin.


8. Lisanınızı bir bardak soğuk yoğurda yahut laktik bakteri içeren diğer bir esere batırın.


Enfeksiyon riskini azaltmak kelam konusu olduğunda yoğurt güzel bir seçenektir. Lisanınızı yoğurt, kefir yahut laktik bakteri içeren rastgele bir probiyotik esere batırarak yanık bölgeyi enfeksiyondan koruyabilirsiniz.


9. Köpekler üzere lisanınızla ağzınızdan nefes alın.


Dilinizi yaktıktan daha sonra ağzınızı kapalı tutmayın. Mümkün olduğu kadar epeyce hava vermeye çalışın. Köpeklerin yaptığı üzere lisanınızı ağzınızdan dışarı çıkarıp derin nefes alıp verin. Bu taktik lisanınızı rahatlatmaya yardımcı olur.


10. Ağzınızdan çiçek kokusu alın.


Başka bir teknik de ağzınızdan çiçek üzere bir şey koklayarak dikkatinizi ağrıdan uzaklaştırmaktır. bu biçimdece sizi yanığın acısından uzaklaştırır.


Siz lisanınız yandığında hangi yolu izliyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Okumaya devam et...
 
Üst