Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Corona Günlerinde İzleyebileceğiniz 5 Seyahat Filmi!

Hasan

New member
Corona Günlerinde İzleyebileceğiniz 5 Seyahat Filmi!
Dünyamızı ele geçirmek üzere savaşan küçük yeşil canavar Corona virüsü, tüm hayatımızı kontrol etmeye başladı. Artık hepimiz mecbur kalmadıkça sokağa çıkmıyor hatta alışveriş yapmak için dahi çok dikkat ediyoruz. Corona virüs tehlikesi en büyük darbeyi turizm sektörüne vurdu. Tam ilkbahar gelmiş, herkes yaz tatili planları yaparken Corona seyahat engeli ortaya çıktı. Corona virüsü sebebiyle seyahatlerinizi iptal etmiş, birçok şeyi durdurmak zorunda olabilirsiniz ancak evde hayat var sevgili okuyucular. Evde kalma lüksü olan kişilerdenseniz eğer sizlere Corona günlerinde keyif verecek birkaç güzel film önerisi hazırladık. #EvdeKal ve 5 gün 5 film rehberimizle her güne bir keyif kat. Filmlerin dünyasına konuk olarak başka diyarlara seyahat etmek hala mümkün! Corona bedenen sizi durdurmuş olabilir ancak zihninizde gezebileceğiniz çok güzel rotalar var. İşte size seyahat ediyormuş hissi yaşatacak, virüs endişesinden uzaklaştıracak 5 film önerimiz. Mısırları patlatmayı unutma!

Into the Wild (Özgürlük Yolu)

Into the Wild hiç şüphesiz seyahat filmleri denince akla gelen ilk filmlerden biri. Filmin gerçek bir hikâyeden yola çıkılarak hazırlanmış olması filmi daha da cezp edici hale getiriyor. Christopher isimli bir gencin tüm fırsatları ve imkânları elinin tersiyle itmesini, özgürlük yolunda seyahat etmesini anlatan film, izleyen birçok kişiye ilham kaynağı oluyor. Konfor alanından özellikle de başarıyla dolu bir dünyadan çıkıp yolculuk yapmak, özgürlüğü, kendini aramak nasıl bir his olurdu sorusuna Inte the Wild cevap veriyor. Hala izlemediyseniz çok şey kaçırdığınızı belirtmeliyiz.

One Week (Son Yolculuk)

Ne zaman öleceğinizi bilseydiniz eğer ne yapardınız? Sevdiklerinizle vakit mi geçirirdiniz yoksa gönlünüzce gezmek mi isterdiniz? Sizi bilmeyiz ama One Week filminin kahramanı Ben, iki yıl ömrü kaldığını öğrenince ilk iş gidip bir motosiklet alıyor ve iş, sosyal yaşam gibi hayatımızı oluşturan her şeyi geride bırakıp seyahate çıkıyor. Toronto’dan Vancouver’a kadar 4500 kilometre yol giden Ben, elbette bu yolculukta ömrünün son demlerini yaşıyor olsa dahi birçok şeyin değiştiğini, geliştiğini, hayata bakış açısının nasıl yön değiştirdiğini fark ediyor. Yol hikâyelerini sevenler için mükemmel bir seçenek.

Track (Çöldeki İzler)

Genç bir kadınla şahane yol manzaraları görmeye var mısınız? 24 yaşında gencecik bir kadın olan Roby, çöldeki Alice Springs’e gitmeye karar verir. Üstelik tüm yolu yürüyerek! Kulağa çılgınca gelen bu yolculuğu yapmak üzere harekete geçen Roby, tüm sevdiklerini karşısına alarak yola çıkar. 1 köpek, 4 deve bu efsanevi yolculuğa eşlik edecek yol arkadaşlarıdır. Roby bu yolculuk için iki yıl hazırlık yapar. Roby için bu hayatının yolculuğudur ve bu yolda ona sadece şahane manzaralar değil aynı zamanda National Geographic fotoğrafçısı Rick Smolan da arkadaşlık eder. Doğanın tüm yönleriyle keşfedildiği, vahşi yaşamdan izler barındıran bu filmle yeni yerler görmeye hazır olun.

The Way (Yol)

The Way filmi için bir babanın yolculuğu tanımı yapabiliriz. Baba – oğul şeklinde başlayan seyahat temalı bu film, size de seyahat planları yaptıracak cinsten. Filmin baş karakteri Tom, rutin bir hayat yaşarken oğlu Daniel ise tam tersi her şeyi boş verip seyahat eden bir geçtir. Babasıyla seyahat etme arzusu olan Daniel son yolculuğuna tek başına çıkar ancak yolu tamamlayamaz. Oğlunun cenaesini almaya giderken yolu tamamlamaya karar veren tom, bu yolculukla birlikte yepyeni bir deneyim kazanır. Yol boyunca başına gelenler, yolda tanıştığı insanlar, oğlunun hayalini gerçekleştirme arzusu bakış açısını tamamen değiştirir. Tom’un yolculuğu bizlere de ilham kaynağı olmayı ihmal etmiyor. Corona günlerinde evde izleyebileceğiniz en güzel filmlerden biri.

The Motorcycle Diaries (Motosiklet Günlüğü)

Corona günlerinde evde kalıp seyahat filmleri izliyorsak eğer Motosiklet günlüğü filmini mutlaka anmalıyız. En sevilen yol filmleri listelerinde yer alan film, aslında biraz biyografik bir temaya sahip. Küba devrimcisi Che Guevara ve arkadaşı Granado’nun motosikletlere atlayarak çıktığı Güney Amerika seyahati müthiş sahnelerle bizlere aktarılıyor. Che Guevara ve Granado film boyunca birçok ülkeyi ziyaret ediyor. Yolculuk güzel manzaralar sunduğu gibi iki arkadaşın yaşamını da değiştiriyor.
 
Üst