Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Corona virüsünde tasa verici gelişme… Omicron’un yeni varyantı çıktı: Omicron XE

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsüne karşı biroldukca ülke olağanlaşmaya başlarken, son devirde başta İngiltere ve Tayland olmak üzere birfazlaca ülkede Omicron XE varyantı tespit edildi.

2019’un son haftalarından beri dünyayı endişelendiren corona virüsü salgınının yeni varyantları ortaya çıkmaya devam ediyor…

İngiltere’de corona virüsünün Omicron varyantının alt çeşidi olan Omicron XE olaylarının artmaya devam ettiği belirtildi. Uzmanlar çabucak hemen bu varyantın ne kadar bulaşıcı olduğunun bilinmediğini belirtirken bu mutasyonun Omicron’un BA.1 ve BA.2 uzantılarının bir ortaya gelmesinden oluştuğunu aktardı.

İngiliz Daily Star gazetesi, son periyotta bu varyantın süratle arttığını yazarken İngiliz Sıhhat Güvenliği Ajansı’nın datalarına nazaran olay sayılarının yüzde 9.8 oranında arttığına vurgu yapıldı.

Lakin bu olay oranının çabucak hemen toplam hadiseler içinde küçük bir kısma denk geldiği belirtilirken, Omicron varyantının alt cinsleri içinde XD, XF ve XE olduğuna vurgu yapıldı. XD’nin birtakım Avrupa ülkelerinde görüldüğü açıklanırken XE’nin en büyük kaygı kaynağı olduğu da aktarıldı. Bilim insanları, Omicron XE varyantının orjinal Omicron (BA.1) ile mutasyona uğramış Omicron (BA.2) varyantlarının birleşiminden ortaya çıktığını da belirtti.

DÜNYA SIHHAT ÖRGÜTÜ DE AÇIKLAMA YAPTI

Öte yandan mutasyon ile ilgili olarak Birleşmiş Milletler bünyesinde vazifeli olan Dünya Sıhhat Örgütü’nden de bir açıklama geldi.

Dünya Sıhhat Örgütü, Omicron XE’nin şu ana kadar ortaya çıkan en bulaşıcı varyant olabileceğini açıklarken, “Erken sonuçlara göre bu varyant BA.2’den yüzde 10 daha süratli çoğalabiliyor. Ama çabucak hemen bunu doğrulamak için çalışmaları artırmak gerek” tabirine yer verdi.

Okumaya devam et...
 
Üst