Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Corona virüsünün göz gerisi edilen 4 semptomunu belirlediler

Leila

Global Mod
Global Mod
Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsü ile ilgili dikkat cazibeli bir açıklama geldi. ABD’li tabipler, corona virüsünün göz gerisi edilen dört “garip” semptomu daha olduğunu deklare etti.

2019’un son haftalarında Çin’de ortaya çıktıktan daha sonra global bir salgın halini alan corona virüsünün “olağandışı” semptomlarını ABD’li bilim insanları paylaştı…

ABD’nin önde gelen sıhhat kurumlarından Staten Island Üniversite Hastanesi’nde misyonlu tabip Thomas Gut, halsizlik, yüksek ateş, ağrı ve öksürük üzere semptomların yanı sıra corona virüsünün göz gerisi edilen semptomları olduğunu duyurdu.

ABD medyasına konuşan Dr. Gut, dört farklı belirtinin corona virüsüne işaret ettiğini söylemiş oldu. Dr. Gut, bu belirtileri ise kulak çınlaması, nöbet geçirme, saç dökülmesi, vücutta hissizlik olarak sıraladı.

Dr. Gut, “Kulakta çınlama evvelki varyantlarda görüldüğü üzere delta varyantında da tespit edildi. Genelde birkaç ay daha sonra bu rahatsızlık kendi kendine geçiyor” dedi.

“GENELDE ÜÇ AY SÜRÜYOR AMA…”

Göz arkası edilen bir öbür belirtinin de nöbet geçirme olduğuna dikkat çeken Dr. Gut, bunun epeyce ender olduğunu ama uzun vadede bir sorun teşkil ettiğini söylemiş oldu. Öte yandan saç dökülmesinin de tipik bir özellik olduğunu ama bunun da fazlaca önemsenmediğini lisana getirdi. Dr. Gut, “Saç dökülmesi ve saç kaybı genelde üç ay sürüyor lakin saçın bir daha uzama özelliğinin yavaşlamasıyla bir arada epeyce daha uzun sürüyormuş üzere hissediliyor” dedi.

Ciltte hissizlik ile ilgili de şikayetlerin olduğunu söyleyen Dr. Gut, “Bu hissizlik vücudun rastgele bir yerini etkileyebilir. Ancak genelde kollar yahut başta bu hissizlik oluşuyor. Bu durum da birkaç ay sürüyor” tabirini kullandı.

Okumaya devam et...
 
Üst