Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Covid-19 aşısı olanlarda dokuz Covid-19 belirtisine çıkıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Bilim insanları dünya çapında 6 milyondan fazla insanın vefatına sebep olan corona virüsünün aşı olan bireylerde en ağır görülen belirtilerini sıraladı.

Corona virüsü salgını, virüsün en hayli mutasyona uğrayan tipi Omicron varyantıyla yayılmaya devam ederken bilim insanları Covid-19 aşısı olmuş olanlara bile hastalığın bulaştığını deklare etti. Omicron varyantının aşı ve daha evvel hastalığı geçirmiş olmaktan bağımsız bir biçimde yayıldığını söyleyen bilim insanları dokuz farklı belirtiye dikkat çekti.

İngiliz medyası, tam aşılı şahıslarda görülen dokuz belirtiyi sıraladı. Bilim insanları ve uzmanlar havaların soğumasıyla bir arada hastalığın süratle yayılma ihtimali olduğunu söylerken, Eurosurveillance isimli bulaşıcı hastalıkla mecmuasında paylaşılan datalar dikkat çekti. Norveç’te yapılan bir partide Covid-19 bulaşan tam aşılı bireylerin gösterdiği belirtiler araştırmada yer aldı.

MİDE BULANTISI DA VAR

Bilim insanları, geçmeyen öksürük, burun akıntısı, halsizlik, boğaz ağrısı, baş ağrısı, kas ağrısı, yüksek ateş ve hapşırmanın öne çıkan belirtiler olduğunu söylemiş oldu. Bilim insanları öksürük, halsizlik ve burun akıntısının en yaygın belirtiler olduğunu söylerken yüksek ateş ve hapşırmanın ise en az görülen belirtiler olduğunu duyurdu. Omicron varyantı bulaşan bireylerde ayrıyeten mide bulantısı görüldüğü de açıklandı.

Fakat bilim insanları, halsizlik ve baş dönmesinin öne çıkan bir belirti olduğunu aktardı. Bilim insanları bilhassa Omicron varyantında bunların görüldüğünü söylemiş oldu.

Okumaya devam et...
 
Üst