Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Covid-19 ergenlerde de kalp sıkıntılarına yol açıyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Çeşitli olaylardan elde edilen datalara göre, Covid-19 hastalığında görülen nefes darlığı ve göğüs ağrısı üzere kalıcı semptomların kalp problemlerine da yol açıp açmadığı araştırılıyor.

Washington Üniversitesi’nden araştırmacılar, corona virüsü hastalarının olağandışı kalp ritimleri, kalp kası iltihabı, kan pıhtıları ve kalp krizleri dahil olmak üzere bir dizi kardiyovasküler rahatsızlıktan muzdarip olma mümkünlüğünün daha yüksek olduğunu buldu.

Daily Mail’de yer alan habere bakılırsa, 150 binden çok Amerikan ordusu gazisini gözlemleyen çalışma, Covid-19 hastalarının kalp yetmezliğine yakalanma mümkünlüğünün yüzde 72 daha fazla olduğunu gösterdi. Ayrıyeten felç geçirme olasılıkları da yüzde 52 daha fazlaydı.

Telaş yaratan bir öbür data de, corona virüsün, 65 yaşın altında olup da obezite yahut diyabet üzere diğer kalp hastalığı risk faktörleri olmayan şahıslar için bile riski artırdığının ortaya çıkması oldu.


“ARALARINDA KATİYEN İRTİBAT VAR”

Araştırmada yer alan epidemiyolog Dr. Ziyad Al-Aly, pandeminin başlangıcında Covid-19 ile kalp meseleleri içinde bir temas olduğundan şüphelenmeye başladığını söylemiş oldu: “bu biçimdelar hiç birimiz uzun periyodik Covid-19 tesirleri hakkında bir şey bilmiyorduk. Birkaç hafta ortasında, tam olarak güzelleşmeyen ve kalp problemleri da dahil olmak üzere kalıcı problemleri olan hastaları duymaya başladık” dedi.

The Mail on Sunday’e konuşan İngiltere’deki kalp uzmanları, Birleşik Krallık hastanelerinin de emsal bir model gördüğünü söylüyor.

Manchester Kalp Merkezi’nde danışman kardiyolog Dr. Fozia Ahmed, “Covid-19’u makûs atlatan şahısların daha sonraki aylarda tehlikeli kalp sıkıntıları yaşama mümkünlüğünün daha yüksek olduğu ortaya çıktı” diyor.

Ahmed, “Ancak pandeminin başlangıcından bu yana, kalp sıkıntıları yaşayan ve sadece yavaşça olayları olan genç hastaların akını da gördük. Bunlar, kalp problemleri yaşamasını beklemeyeceğiniz beşerler. her neyse ki, insanların çoğunluğu aşılandığı için bu hastalardan daha azını görüyoruz, lakin bunun gösterdiği şey, Covid-19 ile kalp sıkıntıları içinde açık bir alaka olduğu” diye ekledi.

Ulusal İstatistik Ofisi’ne göre, şu anda birinci Covid-19 enfeksiyonundan daha sonra bir yıl yahut daha uzun müddettir devam eden semptomlardan muzdarip yaklaşık 700.000 İngiliz var. Biroldukca kardiyolog da, Covid-19 hastalarının teşhis edilmemiş kalp rahatsızlıklarından muzdarip olabileceğine uzun müddettir inanıyor.

Okumaya devam et...
 
Üst