Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Covid-19 kısıtlamalarının insanları daha “yaratıcı” hale getirdiği tespit edildi

Leila

Global Mod
Global Mod
Corona virüs üzerine araştırma yapan bilim insanları, salgının başlangıcında uygulamaya konulan sokağa çıkma yasaklarında yapılan aktivitelere dair yaklaşık 400 kişinin katıldığı bir araştırma yaptı.

Fransa’da yürütülen araştırmada, iştirakçilere kelam konusu periyottaki alışkanları, aktiflikleri ve bunlara dair duygusal reaksiyonlarına dair bir dizi soru soruldu.

Daily Mail’in haberine göre araştırmada, salgın niçiniyle getirilen kısıtlamaların, insanları, rutinlerini değiştirmeye ve yeni olağanlara ayak uydurmaya sevk ettiği kaydedildi.

İştirakçilerin yaklaşık yüzde 40’ının salgın öncesinde aktivite yaptığına işaret edilen araştırmada, salgın periyodunda ise yaklaşık yüzde 60’ının yemek yapma, spor, fotoğraf çizme, dekorasyon, enstrüman çalma, dikiş dikme, metin müellifliği üzere yeni ve yaratıcı aktiviteler yaptığı ileri sürüldü.

bu vakitte yapılan aktivite oranı artarken en çok yapılan etkinlikler içinde yemek yapma, spor, dans programları ve bahçe işleri öne çıktı.

Araştırma grubundan Theophile Bieth, bahse dair yapılan öbür çalışmaların iştirakçilerin ruhsal olarak bu süreçten olumsuz etkilendiğini ortaya koyarken, kendilerinin sokağa çıkma yasaklarının şahısları daha “yaratıcı” hale getirdiğini tespit ettiklerini belirtti.

Bieth, bireylerin kendilerini daha güzel hissettikleri devirlerde daha yaratıcı düşündüklerini gördüklerini söz etti.

Fransız Ulusal Sıhhat ve Tıbbi Araştırma Enstitüsünden Alizee Lopez-Persem de yaratıcı fikrin şahısların olumsuz hislerini daha âlâ denetim etmelerine de imkan tanıdığın dikkati çekti.

Okumaya devam et...
 
Üst