Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

“D2Service” araştırma projesi, yakıt hücresine dayalı CHP sistemlerinin kurulumunu ve bakımını basitleştirmeyi amaçlamaktadır.

Hasan

New member
Elektrik ve ısı, kombine ısı ve güç (CHP) kullanılarak özellikle verimli bir şekilde üretilebilir. Gelecekte, yakıt hücrelerine dayalı CHP sistemleri, ihtiyaç duyulduğunda doğrudan binada emisyonsuz enerji bile sağlayabilecektir. Ancak şu ana kadar, bu iki teknolojinin birleşimi, en azından eğitimli teknisyen eksikliği nedeniyle yaygın değildi. Gelecekte daha fazla hizmet personelinin sistemlerle ilgilenebilmesi için, Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) beş ülkeden altı ortakla birlikte finanse edilen D2Service (“Design of 2 Technologies and Applications to Service”) araştırma projesinde basitleştirilmiş çözümler geliştirdi. Avrupa Birliği tarafından kurulum ve bakım için tasarlanmıştır. Temmuz 2019’da, son on iki aylık saha testinin ilk mevsimsel gözlemi sona erer. Ara sonuç: tüm prototipler sorunsuz çalışıyor, şu ana kadar işletme ve bakımda herhangi bir sorun yaşanmadı.


Daha az eforla ve daha uzun aralıklarla bakım



“Yakıt hücresine dayalı CHP sistemleri, yüksek elektrik verimliliği nedeniyle geleceğin enerji sisteminin tasarımı için pratik olarak vazgeçilmezdir. Bu nedenle, D2Service projesi ile daha fazla dağıtım ve daha düşük maliyetlere katkıda bulunmak istiyoruz. Sistemlerin bakımı için çaba harcanmalıdır. DLR Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü’ndeki “Sektör birleştirme gazı teknolojisi” araştırma grubu başkanı Marco Zobel, “azaltıldığında, bakım Aralıkları daha uzundur” diyor. Bileşenleri değiştirirken hataları en aza indirmek için arabirimlerin daha basit tasarımına odaklanılır. Diğer bir odak noktası, tipik çalışma adımları için talimatların diller arasında daha net hale getirilmesidir.


Farklı ürünlerin bileşenlerini birbirine uyarlayın



Birkaç eğitimli teknisyen, sistemler üzerinde çalışmak için şu anda Avrupa’da uzun mesafeler kat etmek zorunda. Zobel, “Klasik ısıtma sistemleri, uzman ısıtma mühendislerinden oluşan sıkı bir ağ tarafından korunurken, CHP sistemleri ne yazık ki çok daha spesifiktir. Basit bir kartuş değişimi için bile özel niteliklere sahip bir uzman gerekir. Bu, maliyetleri artırır” diyor. teknolojinin yönetilebilir yayılması için.

D2Service konsepti burada devreye giriyor: Üreticiler ve tedarikçilerle işbirliği içinde, farklı ürünlerin bileşenlerini birbirine uyarlamanın yolları arandı. Zobel, “Örneğin, halihazırda pazara hazır olan farklı ürünlerdeki filtrelerin bağlantılarını ve konumlarını standartlaştırma zorluğuyla karşı karşıya kaldık” diyor. “Sadece değişimi kolaylaştırmakla kalmıyor, aynı zamanda filtrelerin veya kartuşların yanlış şekilde takılmasını da imkansız hale getiriyoruz.”


Çapraz teknoloji sinerjilerini kullanın



Özel bir zorluk olarak, proje ekibi, farklı çalışma modlarına dayanan, teknolojik olarak farklı iki yakıt hücresi sistemiyle uğraşmak zorunda kaldı: yüksek sıcaklık ve düşük sıcaklık modeli. Burada da, örneğin tek tip kartuşların geliştirilmesi yoluyla Zobel için makul sinerji etkileri vardır: “Benzinli ve dizel motorlarla aynıdır: Tüm farklılıklara rağmen, her ikisinin de bir yakıt deposuna ihtiyacı vardır.”


Sezgisel görsel dil, karmaşık çalışma adımlarını netleştirir



Yakıt hücresi sistemleri için çalıştırma talimatlarının daha anlaşılır sunumu için bir el kitabının geliştirilmesiyle, Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü daha kullanıcı dostu olma konusunda ikinci bir yaklaşım geliştirmiştir. Kitapçık, üreticilere karmaşık teknik çalışma adımlarının renk kodlarını, çizim türlerini ve piktogramlarla sezgisel bir görsel dili kullanarak nasıl gösterileceği konusunda özel tavsiyeler veriyor. Proje ortağı SOLIDpower, talimatlarını bu önerilere göre revize etti.


İtalya ve Almanya’da uygulamalı testler



Teknik iyileştirmeler ve bakım talimatlarıyla birlikte CHP sistemleri, 2020 baharına kadar İtalya’da bir hırdavatçıda, kulüp binasında ve ticari bir binada gerçek günlük kullanımda test edilecek. Dördüncü bir sistem şu anda Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü’nde küçük bir apartmanın tipik enerji akışlarına dayanan çok aylık bir hızlandırılmış testten geçiyor. Her şey planlandığı gibi giderse, projeye dahil olanlar gelecekte yakıt hücresine dayalı CHP sistemlerinin bakımı için özel uzmanlık gerektirmeyen daha fazla hizmet sağlayıcıyı işe alabilmeyi umuyor.


D2Service projesi



D2Service projesinde Ağa Bağlı Enerji Sistemleri Enstitüsü, araştırma ortakları Ballard Power Systems (Danimarka), SOLIDpower (İtalya), Bosal Emisyon Kontrol Sistemleri (Belçika), Energy Partner (İtalya) ve Duisburg Yakıt hücresi Merkezi ile işbirliği yapmaktadır. teknolojisi (ZBT). Mart 2020’ye kadar devam edecek olan araştırma projesi, Avrupa Birliği’nin Horizon 2020 araştırma ve yenilik programı tarafından desteklenen 671473 numaralı Hibe Sözleşmesi “Yakıt Pilleri ve Hidrojen 2 Ortak Teşebbüsü” Avrupa finansman önlemi tarafından finanse edilmektedir.
 
Üst