Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Dağ keçisi Avrupa’daki yükselişlerden sıyrılıyor ve 9.300 puan kaybediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya borsası bu Salı günü Ibex-35’in %0,8’lik düşüşle 9.237 puana düşmesiyle Avrupa piyasalarının geri kalanındaki artışlardan sıyrıldı. Ana düşüş ağırlığı, Banco Santander için %2,8 ve BBVA için %1,5 kayıpla enerji şirketlerinden ve iki büyük İspanyol bankasından geldi. CaixaBank ise %1,2 kaybetti.


Ancak tablonun alt kısmına, kapanışta her biri %4’ten fazla değer kaybeden Acciona Energía ve Acciona liderlik etti. Naturgy ve Redeia’da da %1,3’lük düşüşlerle enerji sektörü günün en çok etkilenen sektörlerinden biri oldu.

Buna karşılık, Eski Kıta’nın geri kalan borsalarının düşüş gösterdiği bir seansın kapanışında ArcelorMittal ve Acerinox %4,5 ve %2,6’lık artışlarla artışlarda öne çıkarken, Unicaja ve Bankinter %2,2 ve %1,8 artış kaydetti. İtalya’da %1’den fazla, Fransa’da %0,8 ve Londra ve Almanya’da biraz daha ılımlı artışlar kaydedildi.

Yatırımcıları, ABD’de bu çarşamba günü açıklanacak enflasyon verilerinin merkez bankalarının bundan sonraki hareketlerini belirlemede kilit rol oynayacağı önemli günler bekliyor.

Şimdilik, fiyatlar üzerindeki baskı hafiflemeye başlıyor gibi görünüyor ve piyasa, Federal Rezerv’in (Fed) faiz artırımlarını bir an önce durduracağı konusunda umutlu. Link Securities analistleri, “Ülkede istihdam yaratma Mart ayında yavaşlamaya devam etti, ancak yüksek kaldı ve istihdam oranı, on yılların en düşük seviyesi olan% 3,5’e geriledi.”

Geçen hafta açıklanan bu rakamlar, son günlerde ekonominin “sert iniş” yapacağına dair bahse giren bazı yatırımcıları rahatlatmaya hizmet edecekti ki bu, bu istihdam seviyeleri ve yaklaşık 10 milyon işçiyle gerçekleşmesi zor görünen bir şey. teklif edildi. Uzmanlar, “Dahası, şimdi piyasanın çoğu Fed’in gösterge faiz oranlarını bir sonraki toplantısında tekrar yükseltmesini bekliyor, ancak genel fikir şu ki, bu şimdilik son artış olacak” diye ısrar ediyor uzmanlar.

Mart ayı enflasyon rakamları enflasyonda bir ılımlılığa işaret ediyorsa, organın son faiz artırımına gitmeden önce bir toplantı daha beklemeye karar vermesi bile ihtimal dışı değil.

Yatırımcılar bu gelişimi beklerken, Cuma günü büyük Wall Street bankalarıyla başlayacak olan kurumsal sonuçlar sezonunun başlamasıyla bu hafta başka bir önemli randevuya daha sahipler.

Hammadde piyasasında ise Avrupa’da referans niteliğindeki Brent petrolün varil fiyatı hafif artışlarını koruyor ve halen 84 doların üzerinde işlem görüyor.

Çok daha belirgin olan, son zamanlarda kripto para birimleri gibi diğer varlıklar tarafından kaydedilen hareketlerdir. Keskin düşüşler nedeniyle unutulacak bir 2022’den sonra, bitcoin bir kez daha geçen Haziran’dan bu yana ilk kez 30.000 doların üzerinde işlem görüyor ve Mart bankacılık krizinin getirdiği ve para birimlerini sanal bir sığınak haline getiren olumlu rüzgardan yararlanmaya devam ediyor. türbülanstan.
 
Üst